Hifa-Oil – ljudi čine naš najveći resurs i njima je posvećeno naših 20 godina

 

Bila je ovo godina najuspješnijeg poslovanja svih kompanija, članica grupacije Hifa-Oil, istaknuto je na novogodišnjem druženju uposlenika i proslavi 20 godina uspješnog rada i poslovanja kompanije Hifa-Oil održanom u petak, 23.12. u hotelu Kardial u Tesliću. Grandioznom proslavom obilježeni su rekordni poslovni rezultati ostvareni u protekloj godini, a tradicionalno druženje iskorišteno je i kao prilika da se uputi najveća zahvalnost uposlenicima koji su, poručuju iz Hifa-Oil, pokretačka snaga i najveća vrijednost grupacije. Hifa-Oil grupacija sastoji se od 16 kompanija u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj i Holandiji, a u njima je ukupno zaposleno 1010 uposlenika.

„Iako je iza nas izuzetno uspješna poslovna godina i svi rezultati pokazuju da će biti najuspješnija otkad postojimo ovu priliku iskoristit ćemo da istaknemo samo jedan broj, to je broj 1010 koliko je naših uposlenika. Izuzetno smo ponosni na taj broj, zajedno jačamo i rastemo i želimo prije svega da naši uposlenici budu sretni i zadovoljni“, istaknuo je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor Hifa-Oil.

Grupacija Hifa-Oil prema preporuci koju je donijela Vlada Federacije BiH odlučila je da uposlenicima u svim kompanijama koje su u sastavu grupacije, izvrši uplatu iznosa od 1080 KM neoporezive novčane pomoći. Pomoć je uplaćena radnicima u FBiH, ali i onima iz RS-a iako preporuka njih nije obuhvatala i na taj iznos je plaćen porez.

„Želimo biti pozitivan primjer u BiH, trudimo se vratiti dio našeg uspjeha društvenoj zajednici, ali prije svega uposlenicima koji su srce naše grupacije. Upravo zato i u izazovnim vremenima kakva su danas s energetskom krizom koja se dešava na svjetskom nivou, mi uspjevamo da iznađemo rješenja za sve izazove“, proučio je generalni direktor i vlasnik grupacije Hifa-Oil, Izudin Ahmetlić.

Kompanija Hifa-Oil, najveći privatni naftni distributer u BiH, ove je godine obilježila 20 jubilarnu godišnjicu rada i poslovanja te je cjelokupna godina posvećena društveno odgovornom djelovanju. Svakog mjeseca organizovane su različite akcije pomoći i uručenja donacija, a kao finalna aktivnost uručena je donacija od 70.000 KM Odjeljenju za dijalizu Opće bolnice u Tešnju. Društveno odgovorno djelovanje nastavit će se i u narednoj godina, a već na početku godine planirana je rekonstrukcija dva dječija igrališta na Dobrinji.

Na proslavi kojom je obilježena uspješna poslovna godina nagrađeni su uposlenici koji su ostvarili 10 ili 20 godina rada u nekoj od kompanija grupacije Hifa-Oil, a osim toga za radnike su pripremljena i iznenađenja poput poklon putovanja u Istanbul na koje će putovati radnici iz svih kompanija. Veliki broj uposlenika okupio se na druženju grupacije te su uživali u odličnom ugođaju, atmosferi i muzičkim iznenađenjima.