DOBOJ JUG-OBNOVLJEN DOM KULTURE U MATUZIĆIMA

PRO BUDUĆNOST u Doboj Jugu

 

                                OBNOVLJEN DOM KULTURE U MATUZIĆIMA

 

Ovih dana privode se kraju radovi na temeljitoj obnovi i rekonstrukciji multifunkcionalne zgrade Doma kulture u naselju Matuzići u općini Doboj Jug. Na ovom, za lokalno stanovništvo veoma važnom poslu, zajedno su bili aktivisti CRS-a i Općina Doboj Jug, a posao je realiziran u okviru projekta PRO BUDUĆNOST.

Velika sala Doma kulture u Matuzićima, već opravdana ulaganja

-Izuzetno smo ponosno što smo pomogli u obnovi Doma kulture Matuzići, na području Općina Doboj Jug, s ciljem da ove prostorije učinimo mjestom susreta i spajanja ljudi. Urađena opsežna rekonstrukcija sa dogradnjom, kako bi se velika sala i prateći objekti vratili u punu funkciju. U dograđenom dijelu podignuta je nadstrešnica i postavljena rampa za osobe za invaliditetom, te je izgradnjom ovog dijela spriječena mogućnost poplava u dijelu suterena koji se nalazi ispod bine-saopćili su iz CRS-a.

Tukić, zahvalni CRS-u na podršci

-Veoma smo zahvalni našim partnerima iz CRS-a što su bili sa nama na ovom važnom poslu. U rekonstrukciju i adaptaciju zajednički smo uložili 138.000 maraka. Ne treba posebno naglašavati koliko će ovo značiti za stanovništvo na ovom području-kazao je načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić.

Inače, CRS je do sada  kroz njihov projekat izdvojio  oko 1,5 miliona KM za sanaciju i rekonstrukciju objekata u više od 20 lokalnih zajednica koji će doprinijeti izgradnji pomirenja i povjerenja te služiti kao zajedničko dobro svih građana Bosne i Hercegovine. Afirmativa.ba