Zavrsene organizacione pripreme za “SAMIT” bivsih prijeratnih do sada prijavljenih 156 studenata Masinskog fakulteta u Banjaluci

Jucer sastankom u Prnjavoru okoncane su pripreme za organizaciju treceg druzenja bivsih studenata Masinskog fakulteta u Banjaluci!

Prvo druzenje i okupljanje je zapocelo 06.11.2021.godine u restoranu GURMAN U Banjaluci gdje se okupilo 14 bivsih kolega iz studentskih dana. Na tom sastanku je dogovoreno da to postane tradicija i da se organizuje posljednje subote u mjesecu maju.

Drugo okupljanje je bilo u Hotelu Split u Usori gdje se okupilo oko dvadesetak kolega.

Formirana je i kreirana viber grupa za obnavljanje komtakata i komunikacija koja je brojala na pocetku cca 30 clanova.

Trece druzenje je bilo planirano u Bihacu ove godine i sa tim ciljem odrzano je druzenje 17.09.2022.godine u restoranu PAVILJON u Bihacu na kom je postignut dogovor da mjesto okupljanja bude Masinski fakultet u Banjaluci i da se pozovu i upoznaju sve zainteresovane koleginice i kolege!

Zatim je na druzenjima u STUDENTSKOM DOMU u Banjaluci, zatim Tesnju, Teslicu, Prnjavoru, Travniku, Kotor Varosi postignut dogovor da se pozovu i obavijeste nasi bivsi profesori i asistenti i da se uspostavi saradnja sa menadzmentom Masinskog fakulteta u Banjaluci.

Kako su u medjuvremenu starije generacije na celu sa Dr.sci.technikal.ing.Dragom Talijanom vlasnikom kompanije EIB INTERNAZZIONALE iz Banjaluke organizovali dva veca spontana druzenja postigao se dogovor da se pridje zajednickoj organizaciji bez generacijskih ogranicenja!

Rezultat takvog pristupa je dogovoreni Organizacioni i finansijski odbor te objedinjeni ponovni kontakti i komunikacije vise od 300 bivsih studenata koji se nalaze sirom Evrope, Amerike i Australije sa nedvosmislenom opredijeljenoscu za saradnju i organizaciju druzenja.

Uspostavljen je nepisani kodeks komunikacije i ponasanja jednih prema drugima!

Medu njima su rektori, dekani, akademski profesori, doktori i magistri nauka, drzavni parlamentarci, sadasnje i bivse diplomate, ugledni autoriteti iz politickog, kulturnog i drugog oblika javnog zivota te istaknuti biznismeni, intelektualci a prije svega ljudi dobre i korektne namjere jednih prema drugima ali i drustvenoj zajednici!

Sem toga nastala je i STUDENTSKA INICIJATIVA 04.09.2022.godine na spontanom druzenju u Ocausu za komunikacijsko povezivanje gradova Banjaluka i Zenica a time i Sarajeva najkracom relacijom!

O drugim poslovnim, humanim i prijateljskim kontaktima starih prijatelja koji su se tokom studiranja uzajamno pomagali, spremali skupa ispite, radovali se polozenim ispitima, ociscenim(polozenim) godinama studiranja, prisustvovali odbrani i proslavi diplomskih radova da i ne govorim!

Kreirali jedan neponovljiv korektan i dobronamjeran zivot i odnos.

Okupljanje bivsih profesora, asistenata, koleginica i kolega predvidjeno je za subotu 27.maja od 10h na Masinskom fakultetu u Banjaluci.

Centralna svecanost pocinje od 11h u amfiteatru Masinskog fakulteta gdje ce se ponovo naci skupa nakon trideset i cetrdeset godina stare kolege i dobri prijatelji.

Programom u amfiteatru predvidjeno je izmedju ostalog i usvajanje “Deklaracije o medjusobnoj saradnji i djelovanju” koja ce biti upucena javnosti kao poruka sa ovog skupa.

Poslije amfiteatra predvidjen je obilazak samog Masinskog fakulteta, Studentskog doma zatim svecani rucak i druzenje u restoranu STARA ADA u Banjaluci!

Zavrsne pripreme su zapocele 09.maja na druzenju u Bihacu. Tom prilikom je organizovana i uprilicena posjeta Rektoratu Univerziteta u Bihacu od strane naseg profesora matematike red.prof.dr.Momira Celica, Dr.sci.mas.Zlatana Istvanica, prof.dr.Sefika Muhica, profesora mr.sci.mas.Branislava Ristica, uglednog biznismena iz Prijedora Gorana Bojica svojim kolegama u struci i iz studentskih dana red.prof.dr.Fadilu Islamovicu Rektoru Univerziteta u Bihacu, van.prof.dr.Dzenani Gaco, doc.dr.Raziji Begic, red.prof.dr.Osmanu Pervizu, doc.dr.Sanelu Gredelju. mr.sci.mas.Rami Halilagicu profesorima na Univerzitetu u Bihacu, kolegama iz studentskih dana Amiru Harbasu, Mirvetu Halilovicu i Semsi Kovacevicu.

Isti dan je u odrzan sastanak organizacionog odbora u Banjaluci u restoranu STARA ADA na celu sa dr.technikal.ing.Dragom Talijanom i dogovorene naredne i pripremne aktivnosti.

U utorak 16.maja odrzan je sastanak sa koleginicom Svjetlanom Cejic Cecom iz zavoda za izgradnju Grada Prijedora.

Isti dan je odrzan radni sastanak sa prodekanom za nastavu Masinskog fakulteta van.prof.dr.Zoranom Tanasic, red.prof.dr.Gordanom Lakic Globocki i mr.sci.Ristic Branislavom na kojem je dogovoren nastavak saradnje sa Masinskim fakultetom u Banjaluci.

Poslije toga odrzan je zavrsni pripremni sastanak Organizacionog odbora na kojem su bili jos i red.prof.dr.Celic Momir. Prof.dr.Ljubomir Majdancic, prof.dr.Pero Petrovic, te kolege Radomir Skenderija, Grabovica Zeljko, Dalibor Danilovic, mr.sci.Ristic Branislav i Radislav Drobac i naravno pojacanje organizacionom odboru Goran Bojic.

Na tom sastanku je dogovoreno medijsko pokrivanje skupa i da se javnosti ponudi poruka u vidu zajednicke Izjave i Deklaracije.

Jucer je u Prnjavoru odrzan zavrsni dogovor sa clanom Organizacionog i finansijskog odbora Zoranom Stanicem vlasnikom kompanije FEROMONT i njegovom suprugom Snjezanom Stanic direktoricom marketinga kompanije TRIVAS Prnjavor na kojem je konacno dogovoren nacin finansiranja okupljanja!

Kolege su vec pocele stizati na druzenje i javljati se, cak iz SAD, Austrije, Norveske, Svedske!

Bogatstvo je imati jednog covjeka za prijatelja a ovoliko!