DŽENAN MUSA I REAL MADRID NA KROVU EUROPE

Cijela sezona Eurolige stala je večeras u 40 minuta, gdje su Real i Olympiacos prikazali vrhunsku košarku u Kaunasu.

Prvak Europe je na kraju, poslije sjajne i uzbudljive završnice meča velikog finala.

Utakmica je kasnila nekoliko minuta, a razlog toga bili su problemi sa zapisničkim stolom. Kvar je otklonjen i krenulo se u prvu četvrtinu, gdje je u startnoj postavi Reala bio naš Džanan Musa.

U prvom dijelu gledali smo dva različita dijela. U prvoj četvrtini odličan je bio Olympiacos, a u drugoj Real Madrid.

Pred kraj prve četvrtine 24:12 je vodio Olympiacos. Čak pet “trojki” su postigli Grci bili za 10 minuta. Na prvi odmor se otišlo pri rezultatu 24:17.

Početkom druge četvrtine bolje otvaranje Španjolaca. Krenule se ‘trojke’ Rodrigueza i Hezonju (u prvom dijelu 12 poena), pa se sa rezultatom 24:17 brzo došlo do 24:31. To je bilo prvo vodstvo Reala.

Najveća prednost tima iz Madrida iznosila je četiri poena (42:38), ali se na poluvrijeme ipak otišlo pri rezultatu 45:45. Malo je ko očekivao da će pasti 90 poena za 20 minuta.

Musa je na terenu proveo nešto više od 10 minuta u prvom poluvremenu. Upisao je tri poena i tri asistencije. ‘Trojku’ je pogodio za vodstvo 45:40 za Real.

U drugom dijelu na početku se igralo koš za koš, a prvi koš i to “trojku” postigao je naš Musa za 48:45 za Real. U tom periodu igre Canaan je bio fenomenalan. Sjajno je igrao američki bek i večeras, i bio je prava noćna mora za igrače Reala. Grci su brzo otišli na 57:52. Igrala se 26. minuta.

Treća četvrtina je završena 63:59 za Olympiacos. Musa je na terenu u trećoj dionici proveo pet minuta i postigao tri poena. Četvrtinu je završio sa šest poena na kontu. Više nije ulazio u igru.

 

Čevrta dionica je donijela bolju igru grčkog tima. Nakon 34. minute Olympiacos je vodio 70:64. Šest poena zaostatka za Real nekada nije bio problem, ali umorni igrači španjolskog giganta teško su tražili put do koša Grka. Vezenkov je do tada postigao bio 25 poena i bio je prvi strijelac utakmice.

Tri minute prije kraja rezultat je bio 76:70 za Olympiacos. Real je uspio doći na 77:78 30 sekundi prije kraja.

Real je imao napad za pobjedu i uspjeli su pogoditi dvije sekunde prije kraja za 79:78. Čovjek odluke bio je Sergio Lull, koji je s poludistance preko Fala pogodio šut vrijedan europskog trona.

Radiosarajevo.ba