SVE SPREMNO ZA SAJAM PRIVREDE „TEŠANJ 2023“-DOLAZE ZVIZDIĆ, NIKŠIĆ, SZTARAY..

SVE SPREMNO ZA SAJAM PRIVREDE „TEŠANJ 2023“-DOLAZE ZVIZDIĆ, NIKŠIĆ, SZTARAY…

                             UZ SAJAM I NOVO SJEDIŠTE UDRUŽENJA!

 

U toku su posljednje pripreme pred ovogodišnji 17.  sajam privrede „Tešnj 2023“, koji će  na lokalitetu „Kamelia“ u općini Doboj Jug, na oko 20.000 kvadrata sajamskog prostora ugostiti rekordnih 500 izlagača iz 16 država Evrope i svijeta. Partneri sajma  su Mađarska i Grad Živinice. Sajamski kapaciteti, iako povećani za 40 posto u odnosu na prošlu godinu, već su popunjeni.

 

Na više od 20.000 kvadrata sajamskog prostora predstavit  će se oko 500 izlagača iz zemalja regiona, EU, Amerike, Japana i Kine. Uz brojne privredne susrete tema ovogodišnjeg  sajma su obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost.

-Tako da će panel u okviru teme poslužiti kao platforma za medjunarodnu razmjenu znanja i iskustava u oblasti trranzicije čistih energetskih resursa-kazala je predsjednica UO Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj Saća Prnjavorac.

Njegujući saradnju i razmjenu iskustava, ali i resursa, ove će se godine sajam održati na lokalitetu „Kamelia“  u susjednom Doboj-Jugu. Partneri  su Mađarska i grad Živinice.

-Sajam privrede je uvijek dobrodošao u svaku lokalnu zajednicu. Mi ćemo, kao lokalna zajednica, učiniti sve što je u našoj mogućnosti da podržimo sajam jer privreda ne poznaje granice-kazao je Mirnes Tukić, načelnik Doboj Juga.

-S obzirom da je to  medjunarodni sajam, a naša privreda je potentna, naša privreda je galopirajuća, da se tako izrazim, a imamo šta pokazati. Bit će to odlična prilika  da u pravom svjetlu pokažemo koliko smo moćni-dodaje Selmir Šljivić, sekretar UP u Živinicama i predsjednik Skupštine UP TK.

I u Tešnju ovogodišnji Sajam dočekuju s dobrim poslovnim rezultatima.

-Dakle, sa oko 2.800 poslovnih subjekata, sa oko dvije milijarde prometa fiskalnih uredjaja i  i sa oko 500 miliona izvoza najvećim dijelom u zemlje EU-kazao je tešanjski načelnik  Suad Huskić.

Sajam će, uz prisutvo brojnih zvanica iz zemlje i regiona, biti otvoren u srijedu 27. septembra.