ŠEVARLIJE-SPORTSKI TEREN ZAJEDNIČKI OBNOVILI GRAD DOBOJ I ZDK

ŠEVARLIJE-SPORTSKI TEREN ZAJEDNIČKI OBNOVILI GRAD DOBOJ I ZDK

Povratnici u Ševarlije kod Doboja, posebno oni mladji, imaju razloga za radost. Naime, nakon dvogodišnjih aktivnosti, uz podršku Grada Doboj i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, uspjeli su obnoviti sportski teren u naselju. U rekonstrukciju je uloženo 30.000 maraka.

Na skromnoj svečanosti multifunkcionalni sportski teren  predan je na korištenje, prije svih mladim stanovnicima Ševarlija.

-Tačno 49 mladih ovdje treniraju taekwondo, imamo škole fudbala, imamo dole stadion za veliki fudbal, imamo dva stola za stoni tenis. U svakom slučaju nastojimo da im osiguramo što više aktivnosti što se tiče sporta-kazao je predsjednik Savjeta MZ Ševarlije Ferhat Osmanbegović.

-Puno je zdravije u prirodi trčati za loptom, za fudbalom i baviti se bilo kojom vrstom sporta. Tako jačaju organizam, imunitet. Imaćemo zdraviju budućnost-dodaje  Almir Mujkić, član UG „Bijeli 1977“ iz Ševarlija.

Ševarlije: Dodatni sadržaj za mlade

U teren, čija rekonstrukcija je, od ideje do realizacije,  trajala  dvije godine uloženo je 30.000 maraka. U finansiranju su solidarno sudjelovali ZDK i Grad Doboj.

-Tako da zajednički sudjelujemo u nizu projekata u svim MZ i mene raduje da je svaka MZ osjetila podršku Grada Doboja i institucija-kazao je dobosjki gradonačelnik Boris Jerinić.

Slični projekti, sigurno je, sami neće zaustaviti odlazak mladih, ali svakako mogu pomoći da  mladi u povratničkim naseljima osjete da stariji čine koliko mogu da ih zadrže u domovini. Afirmativa portal