VLADA ZDK-500.000 KM ZA DVORANU U JELAHU: PREMIJER PIVIĆ POSJETIO GRADILIŠTE!

Nakon što je prije tri godine počela gradnja, sportska dvorana u Jelahu, vrijedna 2,8 miliona maraka, do kraja godina bi trebala biti završena.

Nakon što je okončana treća faza izgradnje,  vrijedna 800.000 maraka, u toku su završni radovi na izgradnji sportske dvorane u Jelahu čija konačna vrijednost iznosi 2.850.000 maraka.

Sportska dvorana u Jelahu: Radovi u završnoj fazi

-Riječ je o dvorani sa 750 sjedećih mjesta. Prostor koji zadovoljava nastupe  reprezentacije BiH  u košarci što dovoljno govori o kakvom objektu se radi-kazao je općinski načelnik Suad Huskić.

Gradnja je, sredstvima Vlade FBiH i Općine Tešanj od 1,4 miliona maraka, počela u februaru 2021. godine. U finansiranju je pomogla i Vlada ZDK.

-Vlada ZDK je učestvovala sa 500.000 KM. Smatram da je ovo sredina gdje mladi treba da imaju prostor i za rekreaciju, ali isto tako i za ozbiljan razvoj sporta-istaknuo je Nezir Pivić, premijer  ZDK koji je ovih dana posjetio gradilište.

 

Premijer Pivić posjetio gradilište

Gradnja, uz uredjenje unutrašenjeg prostora, pristupnog puta i  prostora za parkiranje trebala bi, na radost oko 700 osnovaca, sportskih klubova i rekreativaca,  biti okončana do kraja godine.

Afirmativa portal