NAKON PREVRTANJA ČAMCA SA MIGRANTIMA IZ DRINE IZVUČENA ČETIRI TIJELA

Tijela četiri migranta pronađena su u rijeci Drini kod Bratunca, gdje se rano jutros prevrnuo čamac sa tridesetak migranata, potvrdio je direktor Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić.

– Imamo informaciju da je na čamcu bilo oko 30 migranata od kojih je 15 izašlo na obalu – rekao je Trninić.

On je dodao da su na zahtjev općine Bratunac na terenu izašle vatrogasno spasilačke jedinice iz Bratunca tima Republičke uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi.

– Na terenu su do sada pronađena četiri tijela koja će preuzeti policija, koja će i dalje vršiti uviđaj – istaknuo je Trninić.

Dodaje da jednom Republičke uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi ide u daljnju potragu sa dva čamca sa posadom.

Iz Policijske uprave Zvornik ranije je saopćeno da je policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, a koji su jednim od čamaca krijumčareni Drinom kod Bratunca, dok se drugi čamac prevrnuo.

Ovaj slučaj Granična policija prijavila je policija jutros u 5.20.

Prema riječima migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija, vatrogasci i spasioci pronašli su na obali 18 osoba, od kojih je troje djece, u saopćenju iz srbijanskog MUP-a.

“Osim pripadnika Policijske postaje Ljubovija i Sektora za izvanredne situacije, u potrazi sudjeluju i pripadnici Postaje granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak ronilaca a sve u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata”, navodi se u saopćenju srbijanskog MUP-a.

 

federalna.ba/Onasa