PRED 18. SAJAM PRIVREDE „TEŠANJ 2024“: IZLOŽBENI KAPACITETI ODAVNO POPUNJENI!

Pripreme za  18.  medjunarodni sajam privrede „Tešanj 2024“ koji će se održati  od 25. do 28. ovoga mjeseca su u završnoj fazi. Iako su sajamski kapaciteti  povećani za 20 posto u odnosu na prošlu godinu  oni su već popunjeni.

I ove godine sajmište će biti locirano u poslovnoj zoni „Kamelia“ u Doboj Jugu. Iako su sajamski kapaciteti povećani za 20 posto u odnosu na prošlu godinu na 7.000 metara kvadratnih zatvorenog i 18.000 kvadrata otvorenog sajamskog prostora do sada se prijavilo 600 izlagača.

Sajamski kapaciteti popunjeni

-Sa ponosom možemo da kažemo da su svi sajamski kapaciteti popunjeni. 61 posto su domaći izlagači, a 39 posto su inostrani izlagači-kaže Saća Prnajvorac, predsjednica Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj.

Ove godine zemlja-partner tešanjskom sajmu je Indonezija.

-Ove godine imamo dogovoren i zajednički nastup na medjunarodnoj saradnji izmedju republika Crne Gore i Srbije-dodaje Prnjavorac.

Prnjavorac: Sve teče po planu

Grad-partner Sajma je Cazin, sredina sa 2.500 privrednih subjekata i budžetom od 64 miliona maraka.

-Mi smo obezbijedili sredstva i osigurat ćemo za naše privrednike da mogu besplatno predstaviti cazinsku privredu na tešanjskom sajmu. Naravno da očekujemo mnogo jer već odredjeni tešanjski biznisi egzistiraju u našoj regiji i invrestiraju na području Grada Cazina tako da u budućnosti očekujem da će obostrano biti iz Cazina prema Tešnju i iz Tešnja ka Cazinu-kaže gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

  1. medjunarodi sajam privrede „Tešanj 2024“ održat će se od 25. do 28. septembra. Afirmativa.ba