DOBOJ JUG: UZ SVJETSKI DAN ČIŠĆENJA MLADI ORGANIZIRALI EKO-AKCIJU

Let's Do It tim u BiH zajedno sa Udruženjem građana “Ruke” iz Sarajeva u okviru aktivnosti “Svjetski dan čišćenja 2024”, organizirao je  akcije čišćenja na 20 lokacija širom Bosne i Hercegovine. Akciji su se pridružili i volonteri iz  Udruženja mladih “Doboj Jug”.

„Cilj obilježavanja je podstaći  ljude na savjesno odlaganje otpada i utjecati na mijenjanje ekološke svijesti kod naših građana“, kažu mladi učesnici akcije.

-Dobila sam poziv od drugarice koja je bila koordinatorica ovog projekta.Odlučila sam da se odazovem jer mislim da je bitno da radimo za naš okoliš i našu okolinu-kaže učesnica akcije Sumeja Muratović.

Mladi iz Doboj Juga u akciji čišćenja okoliša

Mladi iz Doboj Juga su očistili lokalitet uz poznato izvorište Šumska voda dajući dobar primjer starijima.

-Mislim da je ovo dobra akcija kako bi ljudima mogli pokazati da se može nešto lijepo uraditi u našoj zajednici, te mislim da ne bi trebalo čekati Svjetski dan čišćenja nego da to uradimo i svakog drugog dana kada smo u mogućnosti-ističe koordinator akcije Vedad Ramić.

Svjetski dan čišćenja je globalni pokret koji se organizira od 2018. godine i okuplja volontere iz 191 države širom svijeta. Afirmativa.ba