POGLEDAJTE GDJE SU MOGUĆI ZASTOJI U SAOBRAĆAJU

 

 

Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez zastoja, po suhom ili vlažnom kolovozu. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali u popodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačanu intezitet saobraćaja.  Savjetujemo vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

SARAJEVO: Zbog održavanja sportske manifestacije „Run fest 2024“ danas do 12:30 sati obustavljen je saobraćaj u sljedećim ulicama: Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Malta, Azize Šaćirbegović, Ložionička, Topal Osman paše, Bulevar Ivice Osima, Grbavička, Zagrebačka i Vrbanja. Istog dana, u vremenu od 05 do 14 sati, zabranjuje se saobraćaj i parkiranje u ulicama Franje Račkog i Franca Lehara ( dio od spoja ulice Bulevar Meše Selimovića do ulaza u parking garažu tržnog centra Alta).

Bihamk