MESNA INDUSTRIJA “MADI”: TRINAESTA PLATA ZA UPOSLENIKE

 

 

Najveća mesna industrija u Bosni i Hercegovini MADI najavila je za svih 800 radnika isplatu finansijske podrške u oktobru, isplatu trinaeste plate u 2024. god. i povećanje plate u Januaru 2025. god.

 

Posljednjih godina kompanija MADI je zajedno sa svojim sestrinskim kompanijama investirala oko 47 miliona KM, što je čini jednim od najvećih investitora u državi. Ove investicije podrazumijevaju ulaganje u proizvodnju, tehnologiju, rast i razvoj, a posebno u ljude.

 

„Najveća snaga i podstrek za nastavak naše vizije su naši uposleni. Stoga će za svih 800 uposlenih iz kompanija: Madi d.o.o., Agrofarms d.o.o., Vetreinarska stanica d.o.o., Mi-Power d.o.o., i Euro Meat d.o.o. biti isplaćena  trinaesta plata za 2024. godinu,15.10. bit će isplaćena i finansijska podrška od 500 KM, a koristim priliku da najavim i povećanje plata u Januaru 2025. god.“ – izjavio je Maid Jabandžić, direktor društva MADI d.o.o.

 

Proizvodnja i prodaja piletine je oblast u kojoj se MADI ističe kao najveća mesna industrija, te zajedno sa svim sestrinskim kompanijama zaokružuje cjelokupan proces domaće proizvodnje „od polja do stola“. „Cilj je da svaki MADI proizvod, koji se nađe na stolu bilo kojeg domaćinstva, odnosno našeg krajnjeg potrošača, bude potpuno domaći, počevši od zasijavanja žitarica na našim poljima, uzgojem peradi i stoke na našim farmama, te korištenjem najboljih sirovina i u konačnici uz korištenje najbolje svjetske tehnologije i pod budnim okom najboljeg tima tehnologa i stručnjaka iz ove oblasti.“ – dodao je Jabandžić. Kvalitet svih proizvoda garant su cjelovitog i potpunog nadzoracijelog sistema i upravljanja svim fazama proizvodno – distributivnog procesa čiji su nosioci upravo ljudi, odnosno uposlenici.

 

„Sljedeći obećanja koja smo dali došao je momenat da, zbog sveg truda, rada i znanja koja su naši uposlenici uložili kako bismo zajedno kao kompanija izgradili poslovne rezultate kojima svjedočimo, nagradimo sve naše uposlene u cilju njihovog zadovoljstva i pogodnog ambijenta.“ – dodao je Edin Jabandžić, izvršni direktor društva MADI d.o.o.