KAKO DO STANA U TURSKOJ- MOJ NOVI ŽIVOT U ALANJI

Pristupačne cijene, mjesto vječitih ugodnih temperatura je upravo Alanja.

Udišite vazduh Mediterana i uživajte u pogledu na kamenite vrhove planinskog lanca “Taurus”.

Hajde da počnemo od romantike. Ljubav nam je svima potrebna. Tako je rimski zapovjednik Mark Antonije za kraljicu Kleopatru dopremio pijesak iz Egipta i poklonio joj plažu. To je upravo ta veličanstvena plaža “Kleopatra” koju svakako vrijedi obići pri prvom dolasku u Alanju. Pored plaže se također nalazi i špilja “Demlataš”. Naime, špilja je nedavno otkrivena nakon eksplozije u kamenolomu.

Jedna od glavnih atrakcija je itekako “Crveni Toranj” izgrađen početkom 13. stoljeća kako bi zaštitio luku. Također se ova utvrda smatra i simbolom Alanje.

Ukoliko ste navečer izašli u šetnju, očarat će Vas svjetla ovog mjesta. A, naročito će Vam pogled zastati na kamenitim utvrdama Alanje koje noću “bacaju” posebnu čaroliju. Tvrđava je izgrađena u 13. stoljeću i nije izgubila nekadašnju veličinu. Unutar tvrđave su: kovnica novca, džamija, samostan, sultanova zimska palača i oko 400 podzemnih rijeka.

Ukoliko ste ljubitelj prirode, svakako posjetite “Dimçayı” i “Sapadere” kanjon. Rijeka koja me na tren odmah po hladnoći, boji i čistoći podsjetila na Neretvu zaista je ostavila poseban dojam. U restoranima imate štap za pecanje te možete sebi uhvatiti ručak i uživati u svom specijalitetu. Svakako da imate i skakaonice, ali se pripremite na hladnoću koja će Vas dočekati.

Najprofitabilnije nekretnine sa „TAPU“ REAL ESTATE AND INVESTMENT. Da li tražite vilu, apartman, zemlju ili ste ipak zainteresovani za projekte idealne za investiranje? Sa nama ste korak bliže ka ostvarenju snova. Plaćanje na rate ili u gotovini, sve po želji naših cijenjenih klijenata. U ponudi posjedujemo nekretnine pogodne za dobivanje turskog pasoša.

Projekti u izgradnji, najprofitabilnije nekretnine, vile, zemljište, nekretnine za tursko državljanstvo, luksuzni kompleksi, prvi red do mora, novi apartmani, apartmani second hand… Potražite također sobe: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1… Bazirani smo na sva atraktivna područja Republike Turske, te nam je cilj da uvijek nudimo najprofitabilnije ponude i najbolje lokacije.

Našim cijenjenim klijentima organiziramo: transport od aerodroma do hotela, asistiramo oko procesa kupovine nekretnine, proces vlasničkog lista, proces boravišne dozvole, rješavamo svu papirologiju, otvaranja bankovnog računa, uređenja novog doma, asistiranje oko svih potrebnih detalja nakon kupovine. Za vas također rentamo nekretninu na duži ili kraći vremenski period, sve po vašoj želji i zahtijevu. I nakon što je kupovina izvršena, uvijek ostajemo uz naše klijente i na usluzi smo kada god je to potrebno. Ugovor o prodaji nekretnine je na turskom / engleskom / drugim jezicima. Po želji kupca također organizujemo dolazak certificiranog tumača prilikom kupovine. Besplatne konsultacije.

Nakon što odlučite kupiti nekretninu u Turskoj, dočekujemo Vas na aerodromu i dovozimo pred Vaš hotel. Prvi dan obraćamo pažnju na samo područje, upoznajemo Vas sa sredinom, običajima i tradicijom. Sve ono što je bitno za to područje, željni smo Vam pokazati i ugosititi Vas da se osjećate dobro došlim i prijatno u mjestu gdje planirate ostvariti Vaš novi dom. Drugi dan posvećujemo odabiru Vašeg doma iz snova. Odlazimo u kancelariju, pravimo spisak sa svim nekretninama koje bi bile zanimljive i suitabilne za Vaše želje i zahtijeve. Nakon precizno izabranih nekretnina, odlazimo u obilazak istih. Te nakon što ste se odlučite za kupovinu određene nekretnine, ulazimo u proces kupovine. Proces kupovine nekretnine u Turskoj pravimo prema utvrđenom i dogovorenom planu otplate nekretnine. Što je potrebno za strane državljane jeste pasoš zemlje iz koje dolaze. Plan otplate zavisi od nekretnine: da li je ona u potpunosti završena ili je u izgradnji. Imate mogućnost platiti u gotovini ili na rate. Sama otplata na rate podrazumijeva i plaćanje nekretnine tako što uzmete zajam od turske banke.

Za više informacija mozete nas kontaktirati:

e-mail:ajla.cabric@gmail.com       https://realestate-tapu.com