CIJENA VEČERE U RESTORANU TURSKOG KUHARA U ABU DABIJU KOŠTA OD 300.000 KM

Ljudi su bili potpuno šokirani kad su otkrili koliko je koštala jedna večera u restoranu turskog kuhara Nusreta Gokčea, poznatog kao Salt Bae. Njegovi restorani poznati su po visokim cijenama hrane, a restoran Nusr-Et Steakhouse u Abu Dabiju nije izuzetak.

Turski kuhar na svom Instagram profilu objavio je fotografiju računa sa iznosom na kojem se nalazi popriličan broj cifri. Ukupan iznos raskošne večere iznosio je 615.065 UAE dirhama, odnosno 316.154 KM.

Međutim, prema fotografiji računa, vidljivo je da nije uključena naknada za uslugu, stoga tome još treba dodati napojnice.

Ako pogledate račun, vidjećete da je bilo nekoliko istaknutih narudžbi zbog kojih je krajnja cijena vrtoglavo porasla, poput pet boca vina Prtrus koje čine polovinu ukupnog iznosa računa, a koštale su 325.000 UAE dirhama.

Uz to, na spisku su se našle i dvije boce vina Louis XIII Pétrus iz 2009. koje su koštale 200.000 UAE dirhama. Dakle, samo ove narudžbe uspjele su pošteno podići račun.