SARAJEVO AS HOLDING PANELOM OTVORIO PRVI BH. FESTIVAL ZA RAZVOJ KARIJERE STARfest

 

Danas je počeo najveći dvodnevni događaj u BiH za promociju razvoja karijere i zapošljavanja mladih pod nazivom STARfest. U prepunom Centru Skenderija okupio se veliki broj mladih ljudi i studenata kako bi iz prve ruke čuli o tržištu rada, poslovima budućnosti uz predstavljanje konkretnih ponuda za mlade – poslova, stažiranja, edukacija, stipendija i dr. AS Holding kao predstavnik jedne od najvećih prehrambenih grupacija u BiH, panelom „Mladi i trendovi na tržištu rada“ zvanično su otvorili prvi STARfest.

Emira Duratbegović (potpredsjednica za ljudske resurse AS Holding), Armin Hodžić (direktor kompanije Mak Zara), Nina Bijedić Mujanović (direktorica kompanije Vispak) i Jasmin Kukuljac (direktor kompanije ZiM) govorili su o svojim poslovnim počecima i kroz primjere iz prakse motivisali prisutne da se odvaže i razviju svoje X faktore koji će im pomoći prilikom pronalaska posla.

“Danas smo sa mladim kolegama kroz “future scan” u našem HR kutku radili mini profesionalnu orijentaciju i kroz struktuirane razgovore, pomagali im da bolje prepoznaju svoje profesionalne afinitete. Uz takmičenje i timski rad, svi ušesnici mogli su sami vidjeti koja im to “uloga” u timu najviše odgovara, gdje mogu najviše doprinijeti, tj. šta vole i u čemu su efikasni. Vjerujem da će im druženje sa našim HR ekspertima koristiti i barem malo pomoći prilikom odabira budućeg profesionalnog usmjerenja” – istakla je Emira Duratbegović, potpredsjednica za ljudske resurse AS Holdinga.

AS Holding uskoro pokreće i projekat „AS-perspektiva za mlade u BiH“ koji ima za cilj potaknuti mlade ljude na razvoj, kroz struktuirane pripravničke koncepte i snažno stručno mentorstvo,  te im na taj način ponuditi perspektivnu klimu za njihov budući posao i ostanak u BiH.

U AS Holding kutku, na prvom STARfestu, posjetioci imaju priliku probati i neke od proizvoda kao što su Vispak čaj, Tops, Mak Zara i Oaza, kao i uraditi test za profesionalnu orijentaciju i provjeriti svoj CV kod HR stručnjaka. Afirmativa.ba