KRISTIJAN RONALDO IMA NOVI KLUB

Ronaldo je nakon niza skandala otjeran iz Mančester Junajteda (Manchester Uniteda) usred sezone, u Saudijskoj Arabiji zarađivao bi 200 miliona eura po sezoni. Njemu je Saudijska Arabija pripremila ugovor na dvije i po godine.

Ronaldo nema izbora. Nijedna evropska momčad finansijski se ne može približiti ponudi Al Nasra, a ne mogu ni MLS klubovi, piše Marca, list blizak Ronaldovom agentu Horheu Mendezu (Jorgeu Mendesu). Marca navodi i da su Mendes i Ronaldo već pristali na ovu ponudu, tvrdi Marca.

Al Nasr, klub iz Rijada (Riyadha), vodi bivši Romin trener Rudi Garsija (Garcia), a najveće zvijezde momčadi su golman Ospina i bivši igrač Viljareala (Villarreala) Alvaro Gonzalez. Al Nassr je, uz Al Hilal, svog gradskog rivala, najtrofejniji saudijski klub, tvrdi Marca.

Ronaldo, peterostruki osvajač Zlatne lopte, u Mančester United vratio se prošle godine. Nakon razočaravajuće sezone ovog ljeta je htio promijeniti klub, ali je na kraju ostao u Manchesteru pa se zatim posvađao s trenerom i u intervjuu kritizirao klub. Ranije je još igrao za Sporting, Real i Juventus, tvrdi Marca.