IFTARSKI MENI

Hadžijski ćevap

Sastojci: 750 g. Telećeg mesa, 250 g crvenog luka, 100 g maslaca, 500 g. Svježeg paradajza, 250 g peršuna, biber, so, pergament papir

Priprema:

  1. Meso izrežite na kockice, poslite i naglo prepržite na maslacu. Paradajz ogulite i očistitie od sjemenki i isijecite na kockice.
  2. Crveni luk isijecite na sitne kockice, a gljive na kriške. Luk dinstajte na maslacu, dodajte gljive i nastavite dinstati.
  3. Potom dodajte paradajz, prodinstajete, začinite i na kraju prepržene kockice mesa. Sve lagano izmiješajte, prokuhajte i začinite.
  4. Pergament papir stavite u posudu. Stavite pripremljen ćevap i krajeve papira zalijepite žumancetom i ubacite u rernu da se zapeče 10-ak minuta.

Servirajete u pergament papiru.