UDES KOD ŽEPČA: SEDAM POVRIJEĐENIH

U saobraćajnoj nezgodi koja se oko 14.30 časova dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Papratnica, Opština Žepče, povrijeđeno je ukupno sedam osoba, od kojih su tri zadobile teške tjelesne povrede, kazao je u izjavi za Fenu dežurni u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

“U nesreći su sudjelovala dva putnička motorna vozila, marke audi i opel, a prvobitno smo imali informaciju da je povrijeđeno pet osoba. Naknadno su prijavljene povrede kod još dvije osobe pa je ukupan bilans ove nezgode sedam povrijeđenih osoba”, kazao je on.

Povrijeđeni su kolima Hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja Žepče i Kantonalnu bolnicu u Zenici, u koju su naknadno prevezeni svi povrijeđeni. Utvrđeno je da su tri osobe zadobile teške tjelesne povrede.

“Saobraćaj na toj dionici puta bio je u potpunosti obustavljen sve do 16.30 sati”, rekao je dežurni službenik Operativnog centra Uprave policije MUP-a ZDK, koji je napomenuo kako su se u tom periodu stvorile velike kolone vozila te se još uvijek sporije odvija saobraćaj na M-17 kod Žepča.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Žepče.

Nezavisne novine