ProCredit Bank proširuje mrežu U centru Sarajeva otvorena nova poslovnica

 

Danas je u Sarajevu, u Ulici Branilaca Sarajeva na broju 19, otvorena nova poslovnica ProCredit Bank. Njeno otvaranje je dio strategije banke da svojim klijentima osigura lakši pristup uslugama i kvalitetno savjetovanje. U nepunih godinu dana, nakon Jelaha i poslovnice u sarajevskom naselju Otoka, ovo je treća novootvorena ProCredit Bank poslovna jedinica u BiH.

 

Amina Durmo Trlin, članica Uprave ProCredit Bank, naglašava da je otvaranje nove poslovnice dio plana povećanja dostupnosti banke. „Naš razvoj se temelji na uvjerenju da klijentima treba pružiti personaliziran pristup. Iako ostajemo digitalno orijentisana banka i nastavljamo ulagati u digitalizaciju, svjesni smo važnosti fizičkog prisustva na ključnim lokacijama“, kazala je Durmo Trlin. Dodala je kako je ProCredit znatno osvježila strategiju banke prema stanovništvu. „Pratimo tržišne trendove i u skladu s njima uvodimo promjene. Naša baza klijenata je značajno proširena u posljednje dvije godine. Pažljivo osluškujemo njihove potrebe i trudimo se odgovoriti na zahtjeve. Nova poslovnica je upravo dio tih nastojanja“, rekla je povodom otvaranja Durmo Trlin.

 

 

Dio ovakvog pristupa banke je i nedavno predstavljeni koncept „ProBaj“. Model koji redefiniše bankarsko tržište omogućava klijentima da besplatno i bez obaveze isprobaju usluge banke. Enes Mešić, direktor Odjela za upravljanje odnosima s fizičkim licima, kaže kako je prioritet banke smanjiti troškove klijentima, a povećati dostupnost i kvalitetu usluga. „“ProBaj“ je, uz besplatna plaćanja prema drugim bankama i besplatna podizanja gotovine sa bilo kojeg bankomata, dizajniran da troškove klijenata svede na minimum. Pružamo izvrsne usluge uz minimalne troškove. Ujedno, omogućavamo klijentima da se u sve to sami uvjere, i to bez dodatnog plaćanja. Ovim pionirskim pristupom redefinišemo tržište bankarskih usluga. Vjerujemo da će to s vremenom postati standard, a ne izuzetak“, kaže Mešić. U poslovnici u Branilaca Sarajeva, stanovništvu su dostupne sve usluge iz spektra banke. Od Zone 24/7, preko nenamjenskih kredita, štednje, do paketa usluga prilagođenih svim klijentima.

O drugačijem, personaliziranom odnosu prema partnerima i klijentima dosta govori i način na koji su iz ProCredit Bank pozvali na otvorenje nove poslovnice. Uz poklone i „ProBaj“ kolače, kako to dobri komšijski običaji i nalažu, lično su posjetili kompanije u susjedstvu i pozvali ih da im se pridruže na otvorenju.

Za više informacija o ProCredit Bank, novoj poslovnici, uslugama i proizvodima za stanovništvo posjetite web stranicu banke.