BIJELJINA OSTALA BEZ NAPAJANJA ELEKTRIČNE ENREGIJE, NEVRIJEME IZAZVALO KVAROVE

Nezapamćeno olujno nevrijeme koje je sinoć pogodilo Semberiju, Majevicu i Podrinje, prouzrokovalo je ogromne probleme na elektro mreži i dovelo do katastrofalnih posljedica na širem području.

Zbog toga je veliki broj elektroenergetskih objekata u kvaru na svim naponskim nivoima. Radnici „Elektro-Bijeljine“ su tokom cijele noći u maksimalnom broju bili na terenu i otklanjali kvarove gdje je to bilo moguće.

Najkritičnije stanje je na području Bijeljine i opsežne aktivnosti su preduzete i danas, te su u pomoć došli radnici sa područja Zvornika, Vlasenice, Šekovića, Bratunca i drugih terenskih timova, kako bi se stanje što prije normalizovalo.

Pojedini dalekovodi i mreža na niskom naponskom nivou su u toliko lošem stanju, da će popravke na njima zahtijevati i višečasovne zastoje u isporuci električne energije.

Prioritet u otklanjanju kvarova biće radovi na čvornim 35 kilovoltnim trafostanicama i dalekovodima, a zatim i na niskonaponskoj mreži.

Zbog toga molimo kupce za strpljenje, jer katastrofa koju je izazvalo olujno nevrijeme, prevazilazi sve okvire realnog funkcionisanja i djelovanja.

 

Infobijeljina