BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE UHAPŠEN ZBOG 115 KILOGRAMA KOKAINA

U zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA-e, MUP-a, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Nizozemske i Europola uhapšeno je osam osoba i zaplijenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain.

Među uhapšenima je Dušan Petković, sin preminulog Iliije Petkovića bivšeg nogometaša i selektora. Petković je bio slavni jugoslovenski nogometaš i selektor nogometne reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj, na koji je stariji Petković vodio i svog sina kao reprezentativca, piše Blic.

Uhapšeni se sumnjiče za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe s teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge kokain u luku Rotterdam i dalje transport ove opojne droge do Belgije, gdje je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Nizozemske i Luksemburga, ukupno zaplijenjeno 115 kilograma te droge.

Ova organizovana kriminalna grupa, koju čine “Vračarac” N.V, D.R. – pripadnik tzv. “kavačkog klana”, V.V, S.K, S.Ð, F.L.A, L.K, K.R, I.G, J.V. i Ð.S.D., je koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najprije kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamjenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u Belgiji, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče, od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama.

Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na mjestu događaja pronađeno je još 37 paketa s ovom opojnom drogom, a ukupno je u hangaru u Belgiji pronađeno 103 paketa opojne droge kokain, neto mase 115 kilograma.