BIVŠI STUDENTI MAŠINSKOG FAKULTETA UNBL INICIRALI REKONSTRUKCIJU I IZGRADNJU PUTA BANJA LUKA-ZENICA

BIVŠI STUDENTI MAŠINSKOG FAKULTETA UNBL INICIRALI REKONSTRUKCIJU I IZGRADNJU PUTA BANJA LUKA-ZENICA

Očauš, 14.05.2023.godine- Potpisana Izjava i protokol o medjusobnoj saradnji gradova Banjaluka i Zenica i Opstina Kotor Varoš i Teslić

Izjave su potpisali Goran Kresojevic Menadzer Grada Banjaluka u ime Grada Banjaluka, Munib Husejnagic savjetnik gradonacelnika u ime Grada Zenica, Zdenko Sakan Nacelnik Opstine Kotor Varos i Dr.sci.med.Milan Milicevic u ime Opstine Teslic!

Svecanosti su jos prisustvovali u ime Opstine Kotor Varos Abid Kovacic predsjednik Skupstine Opstine i Radislav Petrusic, sef kabineta Nacelnika, a u ime Opstine Teslic Dubravac Mehmed potpredsjednik Skupstine Opstine, Goran Kljecanin geodeta i Milovan Stankovic zamjenik Nacelnika Opstine!

U ime STUDENTSKE INICIJATIVE svecanosti su prisustvovali:doc.dr.sci.Slobodan Juric profesor na Masinskom fakultetu u Beogradu i Kiseljaku, prof.dr.matem.Nebojša Djuric profesor na Elektrotehnickom fakultetu u Banjaluci, Safet Mujezinovic, Radomir Jokic, Senad Pilav, Ranko Babić i Rifat Halilovic bivsi studenti Mašinskog fakulteta u Banjaluci.

Svecanost su vodili Milovan Stankovic i Rifat Halilovic.

Prezentaciju pozitivnih aspekata komunikacije Banjaluka-Kotor-Varos-Ocaus-Nemila-Zenica uradio je i obrazlozio svojom prezentacijom Milovan Stankovic zamjenik Nacelnika Opstine Teslic.

Istu je pripremao snimanjem cijele trase Goran Kljecanin geodeta u Opstini Teslic u saradnji sa profesorom doktorom matematike Nebojšom Djurićem!

Poslije potpisivanja od strane predstavnika lokalnih zajednica Izjavu i protokol su potpisali svi prisutni na svecanosti cca 30 ucesnika sa aktivistima MZ Očauš Miloradom Djukarićem i Radetom Stankovićem na celu sa doktorom Stojanom Smiljanićem!

Svi ucesnici i govornici su se slozili da je ovo svijetli primjer odnosa akademske zajednice prema drustvenim procesima i prava svakog covjeka na bolji i dostojanstveniji zivot!

Ovom cinom potpisivanjem Izjave i protokola o medjusobnoj saradnji aktivnosti STUDENTSKE INICIJATIVE su okoncane a dalje aktivnosti na izradi zajednickog projekta i njegove realizacije preuzele su navedene lokalne zajednice!

Koristim priliku da se zahvalim svim predstavnicima bavedenih lokalnih zajednica na saradnji, uvazavanju i korektnosti a mjestanim MZ Ocaus i drugih naselja koja su vezana za buducu putnu komunikaciju Banjaluka Zenica koja ce iznositi cca 125 km i za 200 km kraci od sadasnje, opravdano je posijana bada za bolje sutra i izgledniju buducnost!

Nama bivsim studentima Masinskog fakulteta u Banjaluci jos jedan razlog vise za medjusobnu saradnju i podrsku i naravno za subotu, 27.maja u Banjaluci!

Rifat Halilović