ČOVIĆ: IDUĆE SEDMICE SAVJET MINISTARA

MOSTAR – Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da bi BiH iduće sedmice trebalo da dobije Savjet ministara, a obrise Vlade FBiH za petnaestak dana.

Čović ne sumnja da će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici koja bi trebalo da bude održana iduće sedmice potvrditi Savjet ministara na čelu sa Borjanom Krišto.

On je napomenuo da je Krišto danas kao predsjedavajuća Savjeta ministara u razgovorima s međunarodnim kolegama, a od iduće sedmice je predsjedavajuća Savjeta ministara u punom sazivu.

“Pred njima je jako puno posla i nadam se brzo zajedničkoj sjednici s predstavnicima Vlade Hrvatske kako bi evropske teme stavili na sto”, rekao je Čović novinarima nakon sastanka sa ministrom nauka i obrazovanja u hrvatskoj Vladi Radovanom Fuhsom, prenosi Srna.

Komentarišući izjavu poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Edina Ramića koji je rekao da će ova stranka predvoditi bunt naroda ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa BiH, Čović je rekao da HDZ-u i HNS-u guranje u blato i vraćanje u prošlost uopšte nije tema.

“Naše opredjeljenje je evropsko. Dali smo maksimalan doprinos zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske”, rekao je Čović i založio se za stvaranje unutrašnje stabilnosti u BiH.