DOBOJ-220 MALIŠANA U DVA VRTIĆA DOBILI OSAM KLIMA-UREDJAJA

Uz podršku njemačke organizacije „Help“

 

     220 MALIŠANA U DVA VRTIĆA DOBILI OSAM KLIMA-UREDJAJA

Uz podršku njemačke humanitarne organizacije „Help“ i Gradske uprave Doboj u ovom gradu je, u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije Zapadnog Balkana“, medju 23 podržana projekta, osigurano instaliranje klima-uredjaja u dva vrtića koji djeluju u okviru Javne predškolske ustanove „Majke Jugovića“. Vrijednost projekta je 12.500 KM.

Ova javna predškolska ustanova sa pet objekata egzistira na području Doboja i Petrova. Osam klima-uredjaja, nabavljenih u okviru projekta, umnogome će učiniti ugodnijim boravak u dva vrtića  za 220 mališana.

-Klime su postavljene i montirane u radnim sobama gdje borave djeca i bile su nam doista neophodne jer posljednjih godina ljeta su jako topla i u onom prijelaznom periodu, kada nema grijanja, zna da bude hladno. Mi,po standardima i normama, ne smijemo dogrijavati prostor upotrebom grijalica ni bilo čega što može biti zapaljivo i opasno-pojašnjava direktorica JPU „Majke Jugovića“ Anđelka Kuzmić.

Za nabavku klima-uredjaja njemačka organizacija „Help“ je izdvojila 10.000 maraka.

-Grad Doboj je u sklopu toga donirao 2.500  KM za ugradnju tih klima-dodaje zamjenik dobojskog gradonačelnika Slavko Kovačević.

U okviru navedenog projekta za poticaj, podršku i kreiranje mikro-biznisa na području Grada Doboja Vlada Savezne Republike Njemačke će, putem organizacije „Help“ investirati 92.000 maraka. Selekcijom su, od šezdesetak prijavljenih, odabrana 23 korisnika.

-U narednom periodu na nama je da pratimo njihov rad, da imamo monitoring i da vidimo da su oni uspješno realizovali svoje aktivnosti-kaže predstavnik HO „Help“ Almin Adžović.

Obaveza korisnika je da sufinansiraju projekt, registruju djelatnost i prisustvuju planiranim stručnim edukacijama. Afirmativa.ba