DOBOJ-DOM KULTURE U KOTORSKOM DOBIO GRIJANJE

Uz finansijsku podršku Vlade Rumunije i Grada Doboja

 

                       DOM KULTURE U KOTORSKOM DOBIO GRIJANJE

Zahvaljujući finasnsijskoj pomoći Vlade Rumunije i Grada Doboja u Kotorskom kod Doboja realiziran je projekt instaliranja centralnog grijanja u mjesnom Domu kulture vrijedan 25.000 maraka. Ovo će umnogome obogatiti kulturni život u ovom povratničkom naselju, ali i omogućiti brojnim udruženjima gradjana da aktivnije rade i dostignuća predstave javnosti u obnovljenom Domu kulture.

Gotovo dvadeset godina nakon što je, u ratu potpuno uništen, objekt Doma kulture obnovljen, povratnici pokušavaju pronaći način da, izgradnjom grijanja, završe ovaj projekt u cjelosti. Brojna udruženja gradjana, medju kojima je KUD, Udruženje žena i druga, aktivnosti su, tokom zime,  ili prekidala ili radila u otežanim uvjetima.

-To je bio užas, hladno. Medjutim, evo sada konačno riješili smo i taj problem. Imat ćemo punu zimsku sezonu, imat ćemo puno dogadjaja u Domu kulture, djeca će se bolje pripremati za proljetnu i ljetnu sezonu i bit će, sve skupa, puno ljepše-kazala je  Munevera Trnjanin, sekretar KUD „Mladost“ iz Kotorskog.

Iz MZ Kotorsko zatražili su i dobili pomoć od Vlade Rumunije. Nedostajuća sredstva osigurao je Grad Doboj.

Sa svečanosti u Kotorskom

-Rumunska Vlada je donirala sredstva od 10.000 eura za izgradnju grijanja i Grad Doboj 5.000 KM tako da je grijanje završeno. Vidimo da je toplo-kaže zamjenik Gradonačelnika Doboja  Slavko Kovačević.

-Gdje ima volje, ima i načina. Ovo je prvi ovakav projekt u Doboju i mi ćemo se potruditi da ih bude još. Naravno, u našem fokusu nije samo Kotorsko, nego i druge sredine u BiH-dodaje  Anton Pacuretu, ambasador Rumunije u BiH.

Neke aktivnosti ovdašnjih udruženja gradjana, koje su zbog nadolazeće zime bile otkazane, sada će, zahvaljujući ovom projektu, biti u cjelosti realizirane.  Afirmativa.ba