DOBOJ ISTOK- „NEĆETE NAĆI PUŠKU, NEĆE TI POMOĆI POLICIJA DOK VAS SVE NE POBIJEM“!

DOBOJ ISTOK- „NEĆETE NAĆI PUŠKU, NEĆE TI POMOĆI POLICIJA DOK VAS SVE NE POBIJEM“!

 

Drama porodice Zerina Nurkanovića iz Svjetliče kod Doboja se nastavlja. Direktne prijetnje smrću, koje je Nurkanovićima uputio Senad Durmić iz Klokotnice u općini Doboj Istok  putem društvenih mreža i dalje su aktuelne i dostupne javnosti. Durmić je i dalje na slobodi. Javnost je uznemirena, a od familije i prijatelja stižu stalni telefonski pozivi i podrška porodici Zerina Nurkanovića. MUP TK i Kantonalno tužilaštvo, prema mišljenju porodice Nurkanović, se ne snalaze u ovoj situaciji i, uglavnom prebacuju odgovornost s jednih na druge.

Nurkanovići nisu zadovoljni postupanjem policije u Doboj Istoku i MUP-u TK, dok za MUP RS imaju riječi hvale.

Nurkanović-razočaran u rad policije i Tužilaštva TK

-Prvi put u martu pripadnici MUPa RS  bili su tu i čuvali mi porodicu spremni čak da „ulete“ u FBiH i sami uhapse Durmića. I sada su tu. Ponudili su mi policijsku zaštitu kuće, ali sam ja odbio. S obzirom da naša policija u Doboj Istoku radi tako kako radi,  od sada ja  lovim Durmića. Ko koga prije nadje jedan će morati nestati. Ja moram zaštititi svoju porodicu kada to neće država. Što se tiče PU Doboj kada bih mogao dao bih im orden jer su radili profesionalno, bili tu, shvatili ozbiljnost situacije i njihova aktivnost je rezultirala potvrdjivanjem optužnice pred Osnovnim sudom u Doboju. Ovdje u Doboj Istoku u FBiH za koju sam dao svoju mladost i krv nema nikakve reakcije-priča nam uznemireno Zerin Nurkanović.

Zatražili smo urgentno  i informacije iz MUP-a TK i pitali šta se čini u ovom slučaju, zašto se ne uklone uznemirujući sadržaji sa društvenih mreža i ko će biti odgovoran ukoliko Durmić ispuni svoja obećanja?

U šturom odgovoru portparola MUP-a TK su nam potvrdili da se Nurkanović obraćao policiji u Doboju i Doboj Istoku, te da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli koji dalje rukovodi istragom i izdaje naloge za poduzimanje potrebnih radnji, te da u ovom trenutku ne mogu ponuditi više informacija. (akt u prilogu).

MUP TK- Tužilaštvo rukovodi

-ja sam jutros bio u policiji u Doboju gdje smo pripremili CD sa inkriminirajućim sadržajem koji je već dostavljen u PS Doboj Istok. Jutros sam bio ponovo razočaran pri posjeti prvim ljudima ove PS. Ja znam tačno gdje se ko kreće i sigurno je da ne čine gotovo ništa da se ovo okonča. Kazali su mi kako je dežurna tužiteljica procijenila da u ovom trenutku ne postoji dovoljno osnova da se Durmić uhapsi. Dakle, čovjek javno prijeti da će ubiti i to nije osnov za privodjenje!? Pa šta onda jeste? Je li nas slučaj „Gradačac“ ičemu naučio-kaže nam Zerin Nurkanović koji priprema mirni protest  u Doboj Istoku.

Afirmativa portal