DOBOJ JUG-OBILJEŽEN DAN CŽR ZDK

Doboj Jug

                        OBILJEŽEN DAN CŽR ZDK

U znak sjećanja na 29.10.1993. godine kada je u redu za vodu u Maglaju od granate ispaljene s položaja VRS sa Ozrena ubijeno 15 civila medju kojima  četvero djece, a 15 ih teško ranjeno, odlukom Skupštine ZDK od prije sedam godina, na području ovog kantona se obilježava Dan civilnih žrtava rata (CŽR). Danas je, u prisustvu članova porodica CŽR, brojnih udruženja, predstavnika vlasti i gradjana ovaj Dan obilježen u Doboj Jugu.

Učenje Fatihe i odavanje počasti predvodio je Ahmed ef Mešić, dok je ilahiju izveo i devetogodišnjak iz Doboj Juga Amar Begić, a prisutnima su se obratili  Adela Čajić ispred udruženja CŽR Doboj Jug, kao i Zijada Solo predsjednica Saveza CŽR ZDK.

Prisutne su pozdravili i ratni „heroji u bijelom“ Esad Hasaničević i Hasan Škiljo, kao i općinski načelnik Mirnes Tukić.

…………………

Civilne žrtve rata Doboj Jug; SAMIRA DELIĆ, SALIH SKULA, MEHMEDALIJA SKULA, SALIHANA ŠKILJO, KADA HASANIĆ, HAZIM SKILJO, ŠAHA HASANIC, MUHAMED KRLICEVIC, SANEL ŠKILJO, ŠERIFA BEGIĆ,  NEZIFA MURATOVIĆ  SELIM MURATOVIĆ,  AMELA SALKIĆ, HASNIJA SKULA,  BENJAMIN DELIĆ, FATIMA KRLIČEVIĆ, HARIS ARNAUT, SALIH BEGIC , SAKIB BEGIC, SAFETA HODZIC, FATIMA KRLICEVIC, HAVA SPREČO, FATIMA SPREČO, SELVA MUJAKOVIĆ, HARIS SKULA,  JASMIN ZAIMOVIĆ i  NIHADA ČABRIĆ.

……………………..

Cvijeće na spomen obilježje civilnim žrtvama rata u Doboj Jugu, medju ostalim su položili i predstavnici udruženja CŽR iz Tešnja, Kaknja, Žepča, Visokog i Zavidovića kao i mladi članovi mjesnog KUD „Đerdan“. Afirmativa.ba