DOBOJ JUG-PRIJEM ZA USPJEŠNE KOMPANIJE I PRIVREDNIKE

                            DOBOJ JUG-PRIJEM ZA USPJEŠNE KOMPANIJE I PRIVREDNIKE

 Općinski načelnik Mirnes Tukić, nakon posjete brojnim privrednim subjektima na području općine Doboj Jug, ovih je dana upriličio prijem za predstavnike kompanija „Bowido“, Euro-roal“ i „Euro-metali“, sve članica grupacije „Hifa Oil“.

-Riječ je o izuzetno uspješnim, uglavnom izvozno orijentiranim  kompanijama, iz top 100 najuspješnijih u BiH, firmama koje trenutno upošljavaju poko 500 radnika i stimulišu razvoj desetina malih i srednjih preduzeća na ovom području. Dragocjeno mi je bilo da od prvih ljudi ovih firmi saznam što više o njihovom poslovanju kako bismo vidjeli na koji način općinska administracija može dodatno pomoći. Mi ovdje maksimalnu pažnju poklanjamo našim porivrednicima s ciljem da im budemo dobar, efikasan i brz servis. Zauzvrat, riječ je o društveno odgovornim kompanijama koje mnogo ulažu u lokalne zajednice gdje posluju. Ohrabruje činjenica da je u toku njihovo novo investiranje na području Općine Doboj Jug i da sve protiče bez ikakvih problema i poteškoća. Učinit ćemo sve da tako i ostane-kazao je, nakon sastanka s direktorima navedenih kompanija, načenik Tukić.

-Prije svega želim da istaknem brzinu rješavanja zahtjeva prema Općini, odnosno spremnost da se takvi zahtjevi riješe u propisanim rokovima. Bez bespotrebnog  birokratskog odugovlačenja. To nama, kao privrednicima, jako puno znači-kazao je Jasmin Subašić, direktor kompanije „Euro-metali“ iz Doboj Juga.   

Inače, na području općine Doboj Jug, u kojoj u dvije mjesne zajednice na 10,2 kilometra kvadratna živi oko 4.500 stanovnika, aktivno je preko 250 privrednih subjekata koji uspješno posluju. Afirmativa.ba