DOBOJ-MINISTAR HURTIĆ I GRADONAČELNIK JERINIĆ, NOVI PROJEKTI

DOBOJ-MINISTAR HURTIĆ I GRADONAČELNIK JERINIĆ, NOVI PROJEKTI

Putem entitetskih ministarstava Trgovine i turizma i Rasaljenih osoba i izbjeglica  oko 500.000 maraka bit će u ovoj godini uloženo u infrastrukturne projekte i sanaciju i izgradnju 140 objekata za povratnike u Doboj. Uz to do septembra se očekuje završetak izgradnje zgrade sa 134 stana  za socijalno stanovanje čime će se stvoriti preduvjeti za zatvaranje kolektivnog centra u Doboju. Saopšteno je ovo danas,  nakon sastanka ministra za ljudska prava i  izbjeglice BiH Sevlida Hurtića i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića.

Da Dobojlije imaju razloga biti zadovoljni radom sugradjanina Sevlida Hurtića, svjedoči i činjenica da je za kratkog boravka na čelu entitetskog Ministarstva trgovine i turizma, uspio za infrastukturne projekte u Doboju osigurati značajna finansijska sredstva.

-Što svakako iznosi negdje preko 500.000 KM koje će biti uložene u infrastukturu na teritoriji Grada Doboja- kazao je dobojski Gradonačelnik  Boris Jerinić.

-To je nešto što Doboj Grad zaslužuje. To mi svake godine imamo i naravno da će se to uložiti u MZ u Gradu Doboju-dodaje ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH  Sevlid Hurtić.

Solidarnim ulaganjem Grada i Federalnog ministarstva za raseljene osobe i i zbjeglice osigurana je sanacija ili izgradnja 140 povratničkih objekata, a bilo je riječi i o zatvaranju kolektivnog centra  Dom penzionera  gdje u lošim uvjetima živi više od 100  izbjeglih i raseljenih. Medju njima je i Rankica Petković iz Gornjeg Rakovca kod Maglaja.

-Živim sa sinom i evo ovdje išao u školu prvi razred. Znači, sad ima 24 godine.  Tamo su zavrnuli vodu. Ja na petom spratu ne mogu uključiti mašinu jer nema vode. Samo jedna česma radi-priča Rankica.

Za dovršetak izgradnje zgrade sa 134 stana  za socijalno stanovanje, gdje bi i stanovnici ovog koletivnog centra pronašli novi dom,  nedostaje novca.

-To je ono što je sada u nadležnosti gospodina Huritća i mi smo evo raspisali tender za vanjsko uredjenje-kaže  Boris Jerinić.

-Falilo je vanjsko uredjenje, negdje oko milion i po maraka.  Obezbijedjena su ta sredstva, tako da ova zgrada u Barama, raspisan je tender, bit će uskoro riješena tako da ćemo i to riješiti-ističe ministar Sevlid Hurtić.

Zgrada bi, kako je danas najavljeno, trebala biti završena u septembru ove godine. Afirmativa.ba