DOJAVA O BOMBI U ZGRADI GRADSKE UPRAVE TUZLA

Zbog dojave o podmetanju eksplozivne naprave u toku je evakuacija zaposlenika u zgradi Gradske uprave Tuzla, kako prenosi tuzlalive.ba.

Na mjestu događaja su pripadnici policije PU Tuzla, Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla kao i ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla koji su obezbjedili mjesto događaja.

Nakon dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, svi usposlenici Gradske uprave su evakuirani iz zgrade nakon čega će uslijediti kontradiverzioni pregled objekta od strane policijskih službenika OKP PU Tuzla.

“Naime, jutros oko 08 i10 sati Operativni centar Uprave policije MUP TK-a obaviješten je od strane PS Centar da je radnik obezbijeđenja zgrade Gradske Uprave Tuzla, putem telefona zaprimio dojavu da je u zgradi postavljena bomba. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta upućena je patrola policije PS Centar, Vatrogasci kao i Služba Hitne medicinske pomoći – Doma zdravlja Tuzla, te istražitelji Odsjeka za krim tehniku i kontradiverzionu zaštitu, istražitelji OKP PU Tuzla, kao i policijski službenici Jedinice policije za specijalnu podršku sa službenim psom za detekciju minsko eksplozivnih sredstava. U 8,30 završena je evakuacija zaposlenika iz zgrade Gradske uprave te je KDZ pregled objekta u toku. O događaju je upoznato KTTK-a” – saopćila je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.