DVD TEŠANJ 1905-PODRŠKA STIGLA U PRAVO VRIJEME-OPĆINA MJESEČNO IZDVAJA 200 KM, HIFA OIL PET PUTA VIŠE!

DVD TEŠANJ 1905-PODRŠKA STIGLA U PRAVO VRIJEME-OPĆINA MJESEČNO IZDVAJA 200 KM, HIFA OIL PET PUTA VIŠE!

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Tešanj 1905“ trenutno okuplja 65 članova medju kojima je  47 mladih. Opstaju i pomažu gradjanima zahvaljujući, prije svega, entuzijazmu i više nego skromnim izdvajanjima iz općinskog budžeta. Pomoć ovdašnjih privrednika ne izostaje, pa je u Društvu živo i radno. Ovih je dana naša ekipa prisustvovala jednom od njihovih redovnih druženja, edukaciji i maloj pokaznoj vježbi. Ovom prilikom vlasnik društveno-odgovorne kompanije „Hifa Oil“  iz Tešnja Izudin Ahmetlić mladim vatrogascima je donirao trenerke i dio opreme medju kojom je i savremeni dron koji će biti korišten za izvidjanje terena. Istovremeno, Ahmetlić je obećao svakog mjeseca na račun DVD uplatiti 1.000 KM, što je pet puta više u odnosu na trenutna izdvajnja za DVD iz općinskog budžeta!

Uz petanestak odraslih u Društvu je aktivno 47 mladih vatrogasaca koji svakodnevno usvajaju nova znanja sa željom da budu korisni zajednici svjesni, kažu, da je poziv vatrogasca mnogo više od gašenja požara.

Ahmetlić; Obećao i finansijsku potporu

-Tu sam zato da ako se nešto desi, nebitno gdje,  da mogu pripomoći i da znam šta treba uraditi. Da spašavamo ako se mačka, na primjer popne na drvo pa ne može sići, da je spasim i ako se nešto zapali u blizini mene da mogu da spriječim požar i tako to-kažu nam mladi vatrogasci Erna Salkanović i Emin Navrboc.

Skromna pomoć iz Općine od 200 maraka mejsečno nedostatna je da pokrije osnovne troškove. Stoga pomoć privednika mnogo znači. Jedan od njih, Izudin Ahmetlić, vlasnik kompanije „Hifa Oil“  ovih je dana za 47 mladih vatrogasaca donirao trenerke i tehnička pomagala medju kojima i savremeni dron za izvidjanje.

-Puno znači za nas, a i za zajednicu. Jer vatrogasci su, mogu reći, najhrabriji ljudi jer odakle drugi bježe, vatrogasci tu idu. Susreću se stalno s nekim nepogodama. Kako je danas vrijeme globalno puno je poplava, puno je potresa, puno je požara-kaže nam vatrogasni instruktor i profesionalni vatrogasac Mujo isić ozražavajući zahvalnost i roditeljima, kao i PVJ Tešanj koja je uvijek na raspolaganju DVD.

DVD “Tešanj 1905”: Entuzijazam sa pokrićem

-S obzirom da nedostaje entuzijazma u državi kada su u pitanju udruženja, procijenili smo da i ovoga puta treba da pomažemo mladim vatrogascima. Zašto? Od mladih vatrogasaca profesionalno vatrogasno društvo jednostavno crpi te kadrove, a s druge strane u početnoj fazi požara dovoljna je flaša vode da ugasite požar. Poslije nije dovoljna ni cisterna-akzao je, uručujući pomoć,  Izudin Ahmetlić.

Uz doniranu opremu ova kompanija se obvezala svaki mjesec na račun DVD u Tešnju uplatiti 1.000 KM što će, nema sumnje, umnogome unaprijediti kvalitet rada i pozitivno utjecati na dalju masovnost. Afirmativa portal