FEĐA ŠTUKAN NAKON PROTESTA U SRBIJI ZADRŽAN NA GRANICI

Feđa Štukan, sarajevski glumac, zadržan je danas na jednom graničnom prijelazu između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Iako je dio medija objavio da je tamošnja policija (GP Mali Zvornik) imala u planu ostaviti ga da prenoći u njihovoj pritvorskoj jedinici, da su ga satima pretresali, te da je pušten uz zabranu ulaska u Srbiju, Štukan nije htio komentirati ove navode.

Srbijanski mediji proteklih dana obrušili su se na Štukana koji je učestvovao na građanskim protestima u Beogradu “Srbija protiv nasilja”, gdje je uputio brojne kritike prema režimu Aleksandra Vučića.

Pa je tako nekad davno ugledna Politika za Štukana napisala da je “bivši učenik mudžahedina i snajperista u Sarajevu, kriminalac i hvalisavac, došao u Beograd i zamjerio opozicionim liderima što nisu agresivniji prema vlastima jer ‘strah ruši sve'”. Također, Informer je objavio sličan tekst i to s naslovom “Snajperista iz Sarajeva savjetuje hejterima da budu agresivniji! Muslimanski ekstremista poziva na nasilje u Beogradu”.

Vučićev režim proteklih dana vodi pravu hajku protiv brojnih javnih ličnosti koji su se uključili u proteste, a nedavno su se obrušili i na glumca Milana Marića jer priznaje srebrenički genocid i bori se da glas žrtava dospije u javnost Srbije!

 

Radiosarajevo.ba