FK „SLOGA“ DOBOJ OKONČAO PRIPREME-PRVI TEST NA KOŠEVU

FK „SLOGA“ DOBOJ OKONČAO PRIPREME-PRVI TEST NA KOŠEVU

Uradjeno na pripremama koje su, u najvećem obimu, realizirane na Zlatiboru, nogometaši dobojske „Sloge“ testirat će već u prvom kolu Premijer lige BiH na Koševu protiv ekipe „Sarajeva“. Šef struke Vlado Jagodić može računati na 29 igrača od kojih je čak 13 novih. Uz novu filozofiju igre, koju u ovoj sezoni promoviraju, Dobojlije su sigurne da protiv „Sarajeva“ mogu do prvih bodova.

27 igrača i četiri golmana na pripremama na Zlatiboru odradili su 17 treninga uz pet kontrolnih utakmica. U medjuvremenu se ekipi ponovo pridružio Staša Baštić koji nije pronašao novi klub, dok se iz Krupe vratio povrijedjeni stoper Bojan Batar.

Stadion “Luke” u novom ruhu

-Tako da smo trenutno sa 29 igrača. To je zadovoljavajući broj. Ja smatram da, ako bude stanje dobro sa Baštićem u narednom periodu vrlo brzo, da bi mogli da konstatujemo da smo došli do onog nivoa koji je nama potreban-kazao je na press-konferenciji, pred početak prvenstva, šef Stručnog štaba Dobojlija Vlado Jagodić.

Obnovljeni stadion omogućio je da se utakmice, nakon Modriče, igraju na dobojskim „Lukama“, a najavljen je  i sasvim novi  pristup igri.

Jagodić; Novi pristup

-Znači, igramo na posjed lopte. Takve igrače smo angažovali. Imamo raznovrsno birati u fazi napada odredjene kombinacije i zato kaže da spremno dočekujemo,  nakon svega, ovaj nastavak prvenstva-kaže Jagodić.

Uradjeno na 44 treninga i ukupno sedam pripremnih utakmica Dobolije će testirati već u prvom kolu na Koševu protiv „Sarajeva“.

Milanović; Bez bijele zastave

-Što se tiče „Sarajeva“ ne znamo još ko će biti šef Stručnog štaba, ali to nam sada ništa trenutno ne mijenja jer ko god da bude mi nećemo ići tamo sa bijelom zastavom i trudićemo se da damo sve od sebe-uvjeren je u dobar ishod kapiten FK „Sloga“ Milan Milanović.

O konkretnim planovima u „Slogi“ detaljno ne govore, ali su uvjereni da se borba za opstanak i neizvijesnost do posljednjeg kola više neće ponoviti.  Afirmativa.ba