FK SLOGA DOBOJ-SVE SELEKCIJE U PREMIJER LIGI BiH, BANJIĆ POTPISAO ZA „PARTIZAN“

U gotovo osam decenija dugom postojanju  FK „Sloga“ iz Doboja zasigurno nije imao uspješniju sezonu. Nakon što su seniori izborili plasman u Premiejr ligu BiH u najelitnije društvo bh nogometa autoamtizmom ili rezultatima izborile su i ostale selekcije. Vremena za slavlje nema. Radi se na pojačanjima, tehničkoj i finansijskoj konsolidaciji i pripremama za Premijer  ligu u kojoj, kažu Dobojlije, namjeravaju ostati.

-Pored seniorske ekipe, koja za sobom vuče po automatizmu pionirsku i kadetsku selekciju koje će od naredne sezone igrati Premijer ligu,  i juniori su, kroz svoj sistem takmičenja, samostalno boezbijedili  plasman u viši rang, odnosno u Premijer ligu BiH  za narednu sezonu-kaže nam predsjednik klub Miroslav Kršić.

Ulaganje u mlade selekcije se višestruko isplati posebno kada se zna da takmičenja u najeltinijem društvu iziskuju viši nivo tehničke organizacije  i finansijska izdvajanja.

-Naša baza je naša uzdanica. To su dječaci 2012. i mladji. Imamo sada preko 200 početnika tako da je to naše blago koje želimo da čuvamo i da sa njima stvaramo neku budućnost-ističe Kršić.

Ovi dječaci marljivo treniraju i sanjaju svoje fudbalske snove.

-Moj sam je da zaigram za neki veliki klub ili za reprezentaciju. Moj cilj je  „Liverpool“ kaže nam član pionirskog pogona  Filip Bojić.

Reprezentativni dres je san i Farisa Mujića, Viktora Đurića i Tarika Banjića.

„Da odem sa reprezentacijom BiH na Svjetsko prvenstvo. A, Tarik nije daleko od svog cilja. Već je prvi golman pionirske reprezentacije BiH, a ovih se dana, sa svojim trenerom Daliborom Stefanovićem, sa 14 godina,  raduje prvom profesionalnim transferu u beogradski „Partizan“.

-„Partizan“ je veliko ime i veoma sam zadovoljan što sam dobio poziv  i mislim da zaslužujem to. Jer svojim i radom mojih trenera i zalaganjem ja mislim da sam zaslužio sve to-priča nam Banjić.

U kratkom vremenu Dobojlije su se uspjele pojačati. Pripreme za početak Premijer lige privode se kraju. Cilj je jasan.

-Opstanak seniorske ekipe u Premijer ligi jer mi  nismo došli da budemo samo prolaznici. Mi želimo da budemo jedan stabilan klub-kaže predsjednik Kluba Miroslav Kršić.

Prvenstvene utakmice Dobojlije će igrati na stadionu u Modriči. U medjuvremenu će se, uz podršku Grada i šire zajednice, raditi na uredjenju stadiona „Luke“. Afirmativa.ba