FUP IZVRŠIO PRETRESE U KANTONALNOJ BOLNICI ZENICA I DOMOVIMA ZDRAVLJA U VISOKOM I KAKNJU

Tom prilikom izuzeta je dokumentacija i medicinski materijali koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) izvršili su pretres Kantonalne bolnice u Zenici, Doma zdravlja u Kaknju i Vosokom zbog sumnje u počinjenje koruptivnih krivičnih djela.

– Policijski službenici Federalne uprave policije su po Naredbi Općinskog suda u Zenici, a pod neposrednim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti izvršili pretres Kantonalne bolnice u Zenici, Doma zdravlja u Kaknju i Visokom zbog sumnje u počinjenje koruptivnih krivičnih djela.

Tom prilikom izuzeta je dokumentacija i medicinski materijali koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Nakon izvršenog pretresa, te privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta, službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja počinjenih krivičnih djela – saopćeno je iz FUP-a.

Avaz