GODIŠNJICA GENOCIDA

 

U Potočare stigli brojni politički zvaničnici

Iz Srbije je došao i Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Od ranih jutarnjih sati brojne delegacije pristižu u Potočare, kako bi prisustvovali kolektivnoj dženazi za 50 žrtava genocida u Srebrenici.

Stigao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, kao i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto. Osim njih stigao je i zamjenik Erdoana (Erdogan) i ambasador Republike Turske u Sarajevu Sadik Babur Girgin, delegacija SDP-a, među kojima su kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, Saša Magazinović, Damir Mašić, kao i predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Suad Arnautović, predstavnik Narodnog evropskog saveza (NES) Jasmin Emrić te Dunja Mijatović.

Iz Srbije je došao i Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, a zatim i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić

U Potočare su stigli i Johan Satler (Johann Sattler), šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, i Zastupnica u Evropskom parlamentu ispred Zelenih Tineke Strik, kao i ambasador SAD u BiH Majkl Marfi (Michael Murpfhy).

U kompleks su pristigle i porodice 50 žrtava, koje će danas biti ukopane, a pored tabuta, u suzama se opraštaju od svojih najmilijih.