GRANIČNI POLICAJAC PUCAO BEZ POVODA NAPAO DVIJE OSOBE

U ulici Edhema Eke Džubura u sarajevskoj općini Ilidža jučer, 20. jula, uhapšen je E. Š. (37) iz Zenice, nakon što je pucao i bez povoda napao dvojicu muškaraca, od kojih je jedan maloljetan.

Sve je počelo u četvrtak u 19.45 sati u spomenutoj ulici kada je Policijska uprava Ilidža zaprimila prijavu da je došlo do fizičkog sukoba više osoba i upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da se osumnjičeni muškarac bez ikakvog povoda sukobio sa dvije osobe, koristeći fizičku snagu i biber sprej, pri čemu je nanio teške povrede 37-godišnjem M. K, dok je jedan malololjetnik zadobio lakše povrede.

Obojici je prvu pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevo na daljnju obradu.

Utvrđeno je da je E. Š. ispalio jedan hitac iz pištolja, pri čemu nije bilo povrijeđenih osoba, dok je upotrebom podesnih predmeta pričinio materijalnu štetu na tri parkirana vozila.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i garaže koje koristi osumnjičeni, gdje su pronađena dva pištolja s pripadajućim okvirovima i 30 metaka, – 79 metaka različitog kalibra i dijelovi automatske puške.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 37-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje MUP-a KS.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni granični policajac.

Radiosarajevo.ba