GRIJANJE POSKUPJELO 150 ODSTO, GRAĐANI MASOVNO PRELAZE NA STRUJU

Računi građana čije zgrade koriste pelet sa 60 KM povećani na 150 KM

Upitno da li mreža u RS može izdržati značajniji prelazak na grijanje na struju

Vlasnici kotlovnica koje griju veliki broj novih zgrada u Srpskoj dostavili su stanarima nove cjenovnike koji su i do 150 odsto veći u odnosu na prošlu godinu. Zbog toga su građani dovedeni u potpuno nezavidnu situaciju i mjesec dana prije početka sezone grijanja ne znaju kako će se grijati, dok je dobar dio njih odlučio da pređe na struju.

Ogroman skok cijena peleta donio je i nove, daleko skuplje ugovore građanima Banjaluke koji ne koriste usluge „Eko toplane“.

Jedan od stanara zgrade u Banjaluci koja ima svoju kotlovnicu kaže da je prošle godine grijanje plaćao u  prosjeku između 60 i 70 KM mjesečno, dok će, prema novom cjenovniku, najmanji račun plaćati 150 maraka.

Smatra da grad Banjaluka pravi diskriminaciju među svojim stanovnicima ako odluče da subvencionišu grijanje samo onima koji su priključeni na „Eko toplanu“.

 

On smatra da bi grad trebao, osim korisnika „Eko topalne“, subvencionisati i druge firme koje se bave grijanjem, navodeći da nisu stanari krivi što toplana nije regulisala njihovo naselje.