HIFA -OIL I EURO SOLAR: SA SVAKIM ZAVRŠENIM PROJEKTOM GRADIMO SVJETLIJU BUDUĆNOST

Kompanija Hifa-Oil prepoznala je potrebu i krenula koracima budućnosti ulažući u obnovljive izvore energije pokrenuvši 2021. godine Euro Solar, kao dio grupacije. Osnovni cilj bio je ponuditi na jednom mjestu svu potrebnu opremu i materijale za izgradnju solarnih elektrana, ali i stručnu pomoć, savjete i izradu kompletnih projekata.

Broj završenih projekata iza Euro Solar-a, kao dijela ukupne grupacije Hifa-Oil, odavno je premašio početne planove i u konstantnom je porastu, a jedan od posljednjih bio je izgradnja solarne elektrane na objektu P&M Company u Mostaru. P&M Company u svom sastavu ima Tržni centar Palata, PM Motel i PM Auto servis. Kompanija je osnovana 1995 god. kao firma za trgovinu na malo, da bi kasnije proširila svoju djelatnost na tržni centar, građevinski materijal, auto servis, elektro i vodo materijal i autodijelove.

Fotonaponska elektrana izgrađena na ovom objektu služit će za ostvarivanje dodatnog profita od prodaje proizvedene električne energije. Za izgradnju ove krovne konstrukcije uporijebljeno je 336 panela nominalne snage 535 W brenda LONGI i četiri invertera od 40 kW brenda HUAWEI.

Svaka površina može postati fotonaponska elektrana i služiti za proizvodnju energije bez obzira da li želite da je koristite za vlastitu potrošnju ili u svrhu prodaje. Početnu investiciju u opremu i izgradnju možete vrlo brzo vratiti. Ne samo da fotonaponske elektrane predstavljaju isplativu i dugotrajnu investiciju nego su i ekološki prihvatljivo rješenje koje svima osigurava zeleniju i svjetliju budućnost.

Ukoliko razmišljate o izgradnji fotonaponske elektrane, zanima vas isplativost i mogućnosti, kontaktirajete Euro Solar, sigurnog i pouzdanog partnera.