IFTARSKI MENI

Današnji prijedlog za iftar donosimo zanimljiv recept.

Pogledajte šta vam preporučujemo:

 

HADŽIJSKI ĆEVAP:

Sastojci:700 g telećeg mesa bez kostiju, 200 g crvenog luka, 100 g maslaca, 400 g svježeg paradajza, 200 g. gljiva, peršun, biber, so, papir za pečenje.

Priprema:

  1. Meso izrežite na kockice, posolite i naglo prepržite na maslacu. Paradajz ogulite i isjecite na kockice.
  2. Luk isijecite na sitno, a gljive na kriške. Luk dinstajte na maslacu, dodajte gljive i nastavite dinstati.
  3. Dodajte paradajz, prodinstajte, začinite i na karaju dodajte prepreženo meso. Sve lagano izmiješajte i začinite.
  4. Papir stavite u posudu i pripremljen čevap i krajeve papira zalijepite žumancetom i ubacite u rernu da se zapeče 10 minuta.

5.            Servirajte u papiru