INTERPROCESS D.O.O TEŠANJ, LIDER U PRERADI HRASTOVOG DRVETA U JUGOISTOČNOJ EVROPI

VIŠEMILIONSKA INVESTICIJA, VLASTITI BRAND MOBELLO, 96 POSTO PROIZVODNJE ZA IZVOZ, DRUŠTVENO ODGOVORNA, EKOLOŠKI I SOCIJALNO OPREDIJELJENA KOMPANIJA

 

Kada brižljivo i uporno sticana znanja i stečeni kapital u EU, odlučite prenijeti u BiH i, unatoč brojnim teškoćama vezanim uz neuredjeno tržište, komplicirane procedure i još uvijek trom birokratski aparat, pri tome uspijete razviti biznis, onda nema druge nego ustvrditi da je riječ o poslovnom projektu koji je od početka osuđen na uspjeh.  Malo je kompanija u BiH koje su doslovno postulate odgovornog evropskog savremenog poslovanja u potpunosti uspjele prenijeti u BiH. A, upravo to je učinio mladi poduzetnik Jasmin Kalabić koji s firmom „InterProcess d.o.o., kojoj je na čelu, sa timom mladih stručnjaka hrabro trasira put poslovnog uspjeha.

BRIGA O UPOSLENICIMA

„Nema uspješnog posla bez zadovoljnog uposlenika“, maksima je kojom se rukovode Kalabić i njegov stručni tim. Tako stotinjak trenutno uposlenih, od čega je deset posto mladih stručnjaka sa višim i visokim stupnjem stručne spreme, 30 posto žene, a ostatak kvalificirani, dobro obučeni i motivirani majstori svoga posla, imaju natprosječna lična primanja u odnosu na ostatak bh industrije. Ovdje se striktno poštuje  osmosatno radno vrijeme u okviru kojega, uz adekvatnu HTZ zaštitu, uvjete rada i kvalitetnu ishranu, uposlenici koriste sat vremena pauze. Vikendi i državni praznici su neradni. Edukacija uposlenika ovdje je permanentni proces.

INVESTICIJE OD NEKOLIKO MILIONA KM

Kao jedan od najvećih prerađivača hrastovog i plemenitog drveta u Jugoistočnoj Evropi, InterProcess d.o.o.  je i najveći proizvodjač hrastovih lijepljenih ploča u Bosni i Hercegovini. Dobra organizacija i jasan razvojni program rezultiraju godišnjim rastom proizvodnje u prosjeku od 30 posto. U proteklih pet godina ukupne investicije su dostigle respektabilnih 12 miliona maraka. Ali to još nije kraj priče. Barem kada je riječ o investicijama. Naime, u naredne tri godine u InterProcess-u u izgradnju i opremanje najveće fabrike masivnog  namještaja u BiH, na području Maglaja,  planiraju  investirati cca 10 miliona maraka i uposliti više stotina novih radnika.

MOBELLO – SASVIM NOVO ISKUSTVO MASIVNOG NAMJEŠTAJA

Ovo zahvaljujući, prije svega razvoju vlastitog proizvodnog brenda MOBELLO. Riječ je o visokokvalitetnom, brižljivo i  po standardima tradicionalnog stolarskog zanata izrađenom masivnom namještaju od hrasta i drugog plemenitog autohtonog drveta koji je, od sada, uz dekorativne panele od hrastovine, posebno dizajnirane za unutrašnje i vanjske dekoracije, dostupan domaćim i inozemnim klijentima. Zahvaljujući ovom biseru kvalitete i, uopće odgovornom i predanom odnosu prema radu i tržištu, InterProcess do.o.o 96 posto ukupne proizvodnje izvozi  na tržište Njemačke, Slovenije, Francuske, Austrije i drugih zemalja EU, ali i USA. Ino-klijentima na usluzi su InterProcess–ove poslovnice u Sloveniji i Njemačkoj, a u planu je otvaranje novih.

 

SVAKI KUPAC IMA SVOJE DRVO

Stoga je InterProcess poželjan poslovni partner, klijent, ali i poslodavac koji permanentno iskazuje potrebu za stručnim kadrom, prvenstveno CNC operatorima, stolarima, ali i za perspektivnim mladim ljudima bez radnog iskustva spremnih na edukaciju i rad. Riječ je o društveno odgovornoj, ekološki i socijalno osviještenoj kompaniji koja posluje na principima humane koegzistencije prirode, proizvodnje, uposlenika i klijenta koji je uvijek na prvom mjestu. Ovo potvrđuje  neobična ekološka aktivnost koju provode u  InterProcess-u. Naime svaki kupac MOBELLO  namještaja u BiH i inozemstvu u ekološkom zasadu, koji je već osnovan u predjelima Crnog vrha, dobit će svoje osobno drvo. Putem adekvatne platforme i elektronske mape u svakom trenutku je u situaciji da prati rast i razvoj svoga drveta koje će, uvjereni su u InterProcess-u  jednoga dana s radošću posjetiti i diviti se njegovoj ljepoti.

INTERPROCES NA PRESTIŽNOM SAJMU INTERIJERA M.O.W. U NJEMAČKOJ

Ovih dana, s ponosom InterProcess svoje proizvode i poslovne planove prezentira poslovnoj i potrošačkoj javnosti na jednom od prestižnih sajmova interijera M.O.W. u njemačkom Bad Salzuflenu. M.O.W.  spada među vodeće sajmove namještaja u Evropi i predstavlja izuzetnu priliku proizvođačima namještaja iz cijeloga svijeta medju kojima je ove godine  i InterProcess sa blistavom PRIMERA kolekcijom MOBELLO namještaja izradjenog od masvnog plemenitog drveta, rukama domaćih majstora po tradicionalnom zanatskom štihu vrhunskih stolara. Ova prilika će biti iskorištena da se posjetiocima najavi nastup MOBELLO brenda i na svjetski poznatom sajmu u Kelnu koji se održava sredinom naredne godine, a tada će već biti predstavljena nova kolekcija – UNIQA.

 

ZA SKLAD IZMEDJU PRIRODE I ČOVJEKA – MOBELLO / INTERPROCESS!