KASUMOVIĆ IZLAZI IZ KOALICIJE U ZDK

Fuad Kasumović, predsjednik BHI-KF, danas je na svom Facebooku kazao da izlazi iz koalicije u Zeničko-dobojskom kantonu jer su SDA, HDZ, DF i SDP podržale izvještaj Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK na čelu s Omerom Škaljom.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Iako su svoje izborne kampanje zasnivale na pričama o otkrivanju i osudi kriminala, stranke #SDA, #SDP, #DF i #HDZ za koje se ispostavilo da su nova koaliciona većina u Skupštini #ZDK podržale su danas Izvještaj o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, na čijem je čelu #Omer #Škaljo, a koji kako cjelokupna javnost zna obiluje brojnim nepravilnostima i nezakonitostima.

Na ovaj način ove stranke su i same potvrdile da učestvuju u prikrivanju tih nezakonitosti.

Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad neće biti dio većine koja obmanjuje javnost i održat će hitnu sjednicu na kojoj ćemo donijeti odluku o izlasku iz koalicije.

Zahvaljujem se strankama Narod i pravda, Naša stranka, kao i zastupnici Almini Sivić, koje su održale zakletvu datu prilikom konstituisanja novog saziva Skupštine ZDK i koje će svoje djelovanje nastaviti za dobrobit zajednice i svih građana u ZDK.