KLUB DF-A POKRENUO INICIJATIVU ZA SMJENU MINISTRICE VLAISAVLJEVIĆ

Kao razlog za smjenu je navedena ministricina izjava da “presuđene ratne zločince treba rehabilitovati”.

Vlaisavljević kazala je kako je ratne zločince nakon što odsluže zatvorsku kaznu potrebno rehabilitovati.

“On mora biti rehabilitovan u društvo, on je odslužio kaznu, bilo ko. Evo, Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin. Što sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević poslati na Goli otok nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena za izvjesno”, kazala je Vlaisavljević u emisiji na televiziji N1.

Na opasku voditeljice Emele Burdžović da li to znači da treba dočekati i slaviti kada ratni zločinac odsluži kaznu i govoriti što govore kadrovi HDZ-a da to više nisu ratni zločinci, podsjećajući na riječi predsjednice FBiH Lidije Bradare, Vlaisavljević je odgovorila da je “Bradara jako dobro to rekla i to je čak dva puta ponovila.”

“Jako je dobro to rekla, jako je dobro to rekla. Da je on odslužio kaznu za ratni zločin. Šta ćemo sa ratnim zločincima kada odsluže kaznu ? Ne, šta ćemo. Vrati se Sanja Vlaisavljević sa odslužene kazne kao ratni zločinac i šta ćemo? Ok, ajmo sad ostavit po strani državne funkcionere. Šta ćemo sa tim ljudima, koji su odslužili. Oni moraju biti rehabilitovani. Postoji u svim pravima, humanitarnom pravu i klauzule koje kažu da oni koji odsluže kazne moraju biti resocijalizovani i rehabilitovani”, kazala je Vlaisavljević.