MAGLAJ-ZA KUPOVINU OBJEKTA ZA „MERHAMET“ NA BAZARU PRIKUPILI 1.600 KM

Više udruženja, volontera i neformalnih grupa gradjana u Maglaju su organizirali humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu objekta za potrebe Regionalnog odbora  „Merhameta“ i njegove javne kuhinje u ovom gradu. Prodajom slatkiša, voća, domaćih proizvoda i rukotvorina prikupili su blizu 1.600 maraka.

Uz brojne gradjane i aktiviste više nevladinih organizacija i udruženja, kao volonteri, akciji su se priključili i učenici OŠ „Maglaj“.

-Prodajemo razne proizvode čime pomažemo da „Merhamet“ prikupi finansijska sredstva da kupi kuću koja bi služila ljudima u javnoj kuhinji-kaže nam volonter  Isam Bradarić.

Akciji su se priključile i članice UŽ  „Cicmanka“ iz Novog Šehera,  „Snaga žene“ Maglaj, HO „Trag dobra“  iz Holandije kao i  neformalna grupa žena iz Kopica i  žene iz Odjela za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice Maglaj.

-Mi smo odlučile da napravimo kolače i da to darujemo koliko možemo da pomognemo. Pa, opet će biti neka prilika da ponovimo. Mi smo tu u svakoj prilici da pružimo podršku onima koji je trebaju, a „Merhamet“ je često naš partner u tom plemenitom poslu- kazala nam je  Hasna Tutan, potpredsjednica UŽ „Cicmanka“ iz Novog Šehera.

-Žene iz moje grupa i ja smo evo sašili ovih jastučnica, kecelja, salveta pripremile. Takodje, i kolača da danas damo svoju podršku. Raduje nas da na ovom plemenitom zadatku nismo sami i da ljudi pokazuju solidarnost i želju da pomognu ugroženima- dodaje Vahida Jašić, predsjednica  neformalne grupe žena iz Kopica.

Kako bi poboljšali trenutne prostorne uvjete u kojima rade, u „Merhametu“ su ranije pokrenuli akciju prikupljanja novca za kupovinu namjenskog objekta. Odziv gradjana, za sada je dobar.

-Želja nam je da Maglajlije i Maglaj jednostavno trajno riješe taj hair koji će pomoći u daljem radu „Merhametove“ javne kuhinje i samih članova, odnosno korisnika javne kuhinje Maglaj. Većina njih, zbog zdravstvenih ograničenja ne mogu prstupiti prostorima i javnoj kuhinji i zadatak svih nas je da oim pomognewmo-ističu Bahra Bradarić i  Amira Musaefendić iz UŽ „Snaga žene“ iz Maglaja.

-Raduje nas što smo i mi mladi dio ove humane priče. Jer će ovo puno  značiti našim sugradjanima zato što su sada u manjim prostorima  i nemaju puno prostora za aktivnosti koje održavaju-zaključuje volonterka  Džana Smajlagić iz OŠ „Maglaj“.

Na bazaru je prikupljeno blizu 1.600 maraka. Do sada je prikupljeno oko 35.000 maraka, što je trećina potrebnih sredstava za kupovinu objekta.

Za uplate otvoreni i računi:

Svi koji žele da podrže naše aktivnosti mogu izvršiti uplatu na navedene račune:

PRIMALAC: HO Merhamet RO Maglaj

ADRESA: Ulica 1. Marta bb

GRAD: Maglaj, 74250

DRŽAVA: Bosna i Hercegovina

SVRHA UPLATE: ZA KUPOVINU KUĆE

TELEFON: +387 32 603 202

BROJ RAČUNA SPARKASSE BANK: 199-046-0004462194

 

RAČUN ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

IBAN/Account number: BA39-1990-4600-0446-2194

SWIFT: ABSBBA22

Sve informacije mogu se dobiti putem telefona 032/ 603-202.

Afirmativa.ba