MEDICINAR VRATIO SE IZ NJEMAČKE UBIO SUPRUGU I DVOJE DJECE

Istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Tužilastva TK obavlja uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene i dvoje djece.

“Ulaskom u stan vlasništvo tog muškarca, (čiji je identitet utvrđen u jutarnjim satima 20. maja 2024.godine), koji se nalazi na drugoj adresi u naselju Stupine, zatekli su beživotna tijela jedne odrasle ženske osobe i dvoje malodobne djece. Na mjestu događaja smrt navedenih utvrdio je dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla”, izjavila je Adnana Sprečić, portparolka MUP-a TK.

Iz Tužilaštva navode da je sinoć oko 21.15 suprug i otac djece počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju.

Identitet samoubice je poznat, a riječ je o medicinaru Mujagi Čičkušiću, tridesetih godina, koji se nedavno vratio iz Njemačke. Da li je on prije suicida ubio suprugu Amelu Čičkušić, medicinsku sestru, ranije radila u Odjelu intenzivne njege bolnice u Slavinovićima, i dvoje maloljetne djece 0d 9 i 2 godine, još nije poznato.

Trenutno se utvrđuju sve okolnosti vezane za ove događaje.

– Više informacija ću biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja uviđaja, kada ću dati i izjavu zainteresovanim medijima, rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Podsjetimo, nezvanično, muškarac koji je sinoć počinio samoubistvo je medicinar koji je radio u Njemačkoj. Vratio se prije nekoliko dana. Djeca čija su tijela pronađena su mlađa od 10 godina.

 

Tuzlalive.ba