MFS EMMAUS-ZAPOSLENICI I „VIOLETA“ UPUTILI 29. KAMION POMOĆI U TURSKU I SIRIJU

MFS EMMAUS-ZAPOSLENICI I „VIOLETA“ UPUTILI 29. KAMION POMOĆI U TURSKU I SIRIJU

Nakon što je medju prvima reagirao na tragediju koja je zadesila narod Turske i Sirije, MFS (Medjunarodni forum solidarnosti) „Emmaus“ iz Doboj Istoka, s partnerima nastavlja pomagati u zemljotresu stradalim područjima. Novcem uposlenika i uz podršku bh. kompanije „Violeta“ put Turske i Sirije krenuo je 29. kamion pomoći.

Iako su do sada dali nemjerljiv doprinos u prikupljanju, razvrstavanju i slanju pomoći stradalom narodu Turske i Sirije, uposlenici „Emmausa“ su izdvojili dio novca od plaće i kupili prehrambene i druge artikle potrebne na terenu. Pridružila im se i pomenuta kompanija  pošiljkom pelena za djecu i higijenskim artiklima vrijednim 80.000 maraka. Još 50.000 maraka ova društveno-odgovorna kompanija ranije je izdvojila u novcu, a  20.000 putem akcije pomoći  koju je pokrenuo Grad Visoko.-Uglavnom, svukupna pomoć u robi i novcu je 150.000 KM-kazala je  Nevena Sučić iz marketing službe kompanije „Violeta“.

-I u narednom periodu ćemo nastaviti tako. Sve dok za to postoji potreba mi ćemo biti ti koji će pomagati, kako narodu Turske, tako i narodu Sirije-ističe Ekrema Salibašić, koordinatorica Tima za pomoć narodu Turske i Sirije pri MFS „Emmaus“.  Afirmativa.ba.