MINISTAR DIZDAR U DOBOJU I MAGLAJU-UNAPRIJEDITI SARADNJU I REDEFINIRATI PRIORITETE

MINISTAR DIZDAR U DOBOJU I MAGLAJU-UNAPRIJEDITI SARADNJU I REDEFINIRATI PRIORITETE

Kontinuitet saradnje izmedju Ministarstva za raseljene osobe i  izbjeglice i Grada Doboja nastavit će s i u budućnosti uz redefiniranje prioriteta i intenziviranje saradnje, zaključak je sastanka koji su danas u Doboju održali čelnici Gradske uprave predvodjeni zamjenikom radonačelnika Slavkom Kovačevićem  s Federalnim ministrom za raseljene osobe i  izbjeglice Nerinom Dizdarom. U prošloj godini su u obnovu 100 povratničkih objekata Grad Doboj i Ministarstvo solidarno investirali oko milion i 100.000 maraka. U infrastrukturu oko 900.000.

-Tako da je ukupno u prošloj godini  od strane Grada Doboja uloženo oko 940.000 maraka, a od strane Federalnog ministarstva milion i 20.000-kazao je Kovačević.

-Nastavit ćemo kontinuitet dobre saradnje  s Dobojem koji slovi za jedan od svijetlih primjera  suživota i razumijevanja u BiH. Gdje ćemo se više fokusirati na razvojne projekte, na osiguranje pune integracije zajednica i podrške dugoročnom opstanku povratničkih zajednica i multietničkog karaktera sredina kao što je Doboj-pojasnio je ministar Nerin Dizdar koji je, nakon Doboja, posjetio i Općinu Maglaj. Afirmativa.ba