MIRANDA KERR IMA ODLIČAN RECEPT ZA MUFFINE
Uvijek smo u potrazi za kreativnim idejama za doručak ili snack na poslu, a zanimljiv prijedlog ima supermodel Miranda Kerr.
Njezina verzija obožavanih muffina temelji se na organskim i bezglutenskim sastojcima, a možete je pripremiti večer prije i ponijeti na posao sljedećeg dana.
Sastojci:
2 šalice bezglutenskih zobenih pahuljica
2 žličice praška za pecivo
¼ žličice sode bikarbone
1½ žličice cimeta
¼ šalice meda
2 žlice chia sjemenki
¼ šalice jogurta od kozjeg mlijeka
½ šalice soka od jabuke
2 lagano istučena jaja
1 bjelanjak
4 žlice kokosovog ulja
½ žličice praška vanilije
2 velike zelene jabuke
2 zrele banane
½ šalice nasjeckanih oraha
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U blenderu usitnite zobene pahuljice dok ne postignu teksturu brašna.
Pomiješajte zob, orahe, chia sjemenke, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u posudi za miješanje.
Lagano istucite jaja i bjelanjak u zasebnoj posudi.. Dodajte jogurt, sok od jabuke i pomiješajte.
Na tavici lagano zagrijte kokosovo ulje, cimet, vaniliju i med. Miješajte dok ne poprimi konzistenciju sirupa.
Dodajte mješavinu s jajima suhim pomiješanim sastojcima. Miješajte, a zatim dodajte mješavinu s kokosovim uljem.
Nasjeckajte jabuku i zgnječite bananu te dodajte u smjesu.
Ispunite posudice za muffine do ¾.
Pecite 30-40 minuta (isprobajte nožem ili čačkalicom je li pečeno).
Pustite da se ohlade 15 min pa po želji pospite cimetom.