MIRJANA KARANOVIĆ SASLUŠANA U POLICIJI, PRIJETI JOJ KRIVIČNA PRIJAVA

Srbijanska glumica Mirjana Karanović  saslušana je zbog sumnje da je jučer u 15:30 sati, u Katanićevoj ulici, nanijela teške tjelesne povrede Snežani S. (82), koja je zadobila frakture butne kosti, javlja Blic.

Zamjenik tužioca Prvog OJT naložio je da se protiv Mirjane Karanović redovnim putem podnese krivična prijava za krivično djelo teška tjelesna povreda.

“Danas je ispitan oštećeni, dao je izjavu povodom predmetnog događaja. Imajući u vidu da je za drugoosumnjičenim raspisana potraga i da će se po pronalasku obaviti saslušanje, neću istupati sa informacijama koje se tiču izjave oštećenog, jer odavanje takvih podataka može uticati na dalji tok postupka”, prenosi Blic.

Podsjećamo, starica S.S. (82), zadobila je teške tjelesne povrede u četvrtak u Katanićevoj ulici, gdje je došlo do verbalne rasprave, a zatim i fizičkog kontakta sa glumicom Mirjanom Karanović.

Povrijeđena žena je hitno prevezena u bolnicu, gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede, prijelom kuka, i zadržana je na daljem liječenju, piše Telegraf.

„Nije ona meni komšinica. Neću da komentarišem. Pozovite me kasnije“, rekla je Mirjana za pomenuti medij, a nešto kasnije je dala opširniju izjavu.

„To je bila komšinica moje majke koja je meni došla na vrata i zahtjevala da je pošaljem u starački dom, htjela ona to ili ne. Ona je rekla da moram. Njen sin je bio sve vrijeme pored, smirivao je, rekao da idu. Ja sam rekla da nemam šta da razgovaram sa njima. O mojoj majci brinu dvije žene koje dolaze prije i poslije podne. Ona nije željela da me sluša. Ona dolaze svaki dan, jer ja ne mogu. Ja nisam u toj situaciji da brinem toliko o njoj. Zatim je počela da govori da je moja majka luda, da će ih sve zapaliti. Moja majka je, naime, prije nekoliko dana zaboravila da isključi ringlu, nekakav dim se osjetio. Od tog dana moja majka više ne uključuje šporet. Ja sam to i rekla toj ženi. Da je moja majka luda, da ja ne znam kako moja majka izgleda, počela je da me cima za majicu i onda je nastala cijela frka. Ja sam htjela da skinem tu ruku koju je držala. I ona se saplela i pala. To je sticaj oklnosti. Ja to nisam uradila namjerno. Bilo je veoma neprijatno i burno“, počela je Mirjana.

„Ništa, ja sam je podigla, sačekala da dođe Hitna pomoć. Njen sin ju je smirivao: ‘Nije trebalo to da radiš’. Poslije mi se on izvinjavao i rekao da bi ja ipak trebalo da natjeram svoju majku da ide u dom i sada mnogi ljudi u zgradi… to je postala čitava zavjera… Ta žena je napravila čitavu jednu hajku protiv nje. Ne znam koji je razlog. To je neka paranoja. Ja sam se njoj izvinila rekla da mi je žao, ali da je ona pretjerala. Moja majka ima 90 godina, pri svijesti je i mentalno je sposobna. Izdao mi je neurolog uvjerenje prije nekoliko mjeseci. Ne mogu da je proglasim nesposobnom. A ta komšinica mi je rekla da će dovesti doktora koji će proglasiti moju majku ludom i da će morati u dom. Išla je u policiju i socijalno da prijavi moju majku i oni su joj rekli da se time ne bave“, zaključila je glumica.