MUP ZDK ODGOVORIO NA NAVODE DŽEVADA GALIJAŠEVIĆA

Nakon što se prije nekoliko dana na jednom portalu oštro obrušio na policiju ZDK, visoke zvaničnike MUP-a FBiH, a posebno na PS Maglaj i njenog komandira Salku Plančića,  o čemu smo pisali, na naš zahtjev, oglasio se i MUP ZDK aktom koji prenosimo u cjelosti:

Datum: 01.09.2023. godine

Novinar Muhamed Čabrić

Predmet:  Odgovor na upit, dostavlja se:-

Veza: Vaš upit od 31.08.2023.godine

Poštovani,

u pogledu navoda iz teksta koji je objavljen na portalu “Disident” od strane Dževada Galijaševića a koji se u negativnoj konotaciji odnose na Upravu policije MUP-a ZDK i policijskog službenika Plančić Salku obavještavamo Vas o sljedećem:

 

  • Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona rukovodi policijski komesar koji je odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona ovlašten da donosi odluke u vezi policijskih aktivnosti u okviru kojih organizuje, planira, nadzire, usmjerava i koordinira rad policije.
  • Kategorički odbacujemo bilo kakve insinuacije da politika raspoređuje policijske službenike. Dolaskom Salke Plančića na mjesto komandira Policijske stanice Maglaj, značajno je unaprijeđen rad i svi parametri stanja sigurnosti su poboljšani.
  • S tim u vezi, ovakve medijske istupe smatramo krajnje neprimjerenim i nedobronamjernim, čime se u javnosti stvara loša slika o narušenoj sigurnosnoj situaciji na području općine Maglaj što ne odgovara istini.
  • Za sve konketne primjedbe na rad policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZDK građani se mogu obratiti policijskom komesaru i iste će biti provjerene i poduzete odgovarajuće mjere.

S poštovanjem.

Odsjek za odnose sa javnošću,

          analitiku i planiranje